05 / 05 / 2024

borçlanma araçları

borçlanma araçları

BDDK'nın belirleyeceği kredi kartı taksit uygulamasına göre bir kişi hem konut kredisi hem araba hem de ihtiyaç kredisi kullandıysa bu üç kredi için kullandığı taksit miktarı maaşının belli bir oranını geçemeyecek...

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

EYT'de sona yaklaşıldı! Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor ve merakla araştırılıyor. Maaş hesabı, borçlanma detayı... Peş peşe açıklandı! EYT'liler şimdi bakın!

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

Elinde parası olanlar işte tavsiye! Tamam dolar iyi de bir de bunu duyun

En çok kazandıran yatırım araçları açıklandı. Bu hafta ABD doları yüzde 3,47 değer kazanarak 15,4700 liraya, euro ise yüzde 1,35 artışla 16,0350 liraya yükseldi. Yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 0,62 ile "Kıymetli Madenler Fonları ve borçlanma araçları fonları" oldu.

Ata GYO 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO'nun 100 milyon TL'sine kadar borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç edilmesine karar verildi. 

Ata GYO 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO, 100 milyon TL'ye kadar borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç edilmesine karar verdi.

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracına noterden onay!

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. Borçlanma aracı veya araçlarının ihracı şeklinde revize edildi ve ilgili noter onaylı karar yayınlandı. 

Nurol GYO 400 milyon TL'lik borçlanma aracı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO, 400 milyon TL'sine kadar nominal değerde borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin ihraç edebilmek üzere SPK'ya borçlanma aracı ihracı için başvuru yaptı. 

Nurol GYO 400 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Nurol GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği'ne uygun olarak 400 milyon Türk Lirası'na kadar nominal değerde, borçlanma aracı ihraç edecek.

Ata GYO 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO, 100 milyon TL'sine kadar borçlanma araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç edilmesine karar verdi.

Deniz GYO'nun 1 milyar TL'lik borçlanma aracı ihraç belgesi onaylandı!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL nominal tutardaki borçlanma araçlarına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan başvurusu onaylandı. 

Akiş GYO 100 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Akiş GYO, 100 milyon TL'ye kadar borçlanma araçlarının yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç edilmesine, Şirket Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirilmesine karar verdi. 

Deniz GYO 1 milyar TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Deniz GYO değişik vadelerde, 1 milyar TL'ye kadar borçlanma araçlarının yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yoluyla ihraç etmek için SPK'ya başvuruda bulundu. Eş zamanlı olarak Borsa İstanbul A.Ş.'ne borçlanma ihraç başvurusu yapıldı. 

borçlanma araçları Haberi

borçlanma araçları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksit uygulamasına maaş sınırlaması getirmeye hazırlanıyor. BDDK’nın çalışmalarını başlattığı modele göre bir kişinin bütün taksitleri, aylık maaşının belli bir kısmını geçmeyecek. Bu taksitler ev, araba, ihtiyaç kredisi gibi bütün kredileri kapsayacak.


Bir kişinin maaşı 1000 liraysa, BDDK’nın belirleyeceği sınır da yüzde 45 ise, o kişi 450 liranın üstünde taksit yapamayacak. Yani bir kişi hem konut kredisi hem araba hem de ihtiyaç kredisi kullandıysa bu üç kredi için kullandığı taksit miktarı maaşının yüzde 45’ini geçemeyecek.


BDDK’nın belirleyeceği sınır tavan olacak.


Gelire Göre Borçlanacak


BDDK’dan üst düzey bir yetkili yaptıkları çalışmayı ‘gelire bağlı borçluluk’ olarak nitelerken, “Yeni hedefimiz gelire bağlı borçluluğu getirmek. Kredi kartında sınırlama var, diğerleri de sırayla devreye giriyor. Şimdi hedefimiz gelire göre boçlanılmasını sağlamak....