03 / 01 / 2025

Borçlar Kanunu nedir

Borçlar Kanunu nedir

Ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkân sağlayan düzenleme yürürlüğe girer girmez tahliyeler başladı. Mal sahipleri, tahliyeden en az üç ay önce kiracıya bildirimde bulunmak zorunda.

Borçlar Kanunu'nda değişiklik Meclis'te: Ev sahiplerine 5 yıl sonra kira sözleşmesini bitirme hakkı geliyor mu? 

Ev sahiplerinin merakla beklediği 'Borçlar Kanunu'nda değişiklik' konusu Meclis'e geldi. Ev sahiplerine 5 yıl sonra sözleşmeyi bitirme imkanı ile ilgili kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinden Bakanlıklara, TBMM'ye dilekçe gidiyor: Borçlar Kanunu kira hükümleri değişmeli! EVSİAD duyurdu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Ev sahipleri Bakanlıklara ve Meclis'e 'Borçlar Kanunu kira hükümleri değişmeli' diyerek dilekçe yolluyor. İşte ayrıntılar... 

Mevcut Borçlar Kanunu ile kira piyasası normalleşemez! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kanun acil değişmeli! 

Mağdur ev sahiplerinin sorunlarının çözülmesi için Borçlar Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiği gündeme geldi. İşte o açıklama...

Tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız diyen mağdur ev sahibinden borçlar kanunu acil değiştirilsin çağrısı

Mağdur ev sahibi asan Balaban sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Tapulu malımızda konu mankeni olmayacağız" diyerek, "Borçlar Kanunu acil değiştirilsin" çağrısı yaptı. 

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

İş Bankası borç kapatma kredisi nedir? Hangi borçlar kapatılabilir?

Borçları olan ve bir an önce kapatmak isteyenler için yeni bir kampanya da İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası çok ses getirecek borç kapatma kredisini duyurdu. 

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Borçlar Kanunu nedir Haberi

Borçlar Kanunu nedir


Ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkân sağlayan düzenleme yürürlüğe girer girmez tahliyeler başladı.


KRİTİK TARİH 2012

Söz konusu sürecin başlangıcı bundan iki yıl önce, 1 Temmuz 2012’de yeni Borçlar Kanunu’nun yürürlüğe girmesiydi. O tarihte sözleşmesi 10 yılı dolduran kiracıların, 1 Temmuz 2014’ten itibaren gerekçesiz olarak çıkarılabileceği açıklandı. Şimdi tahliye zamanı geldi çattı, mal sahipleri harekete geçti.


ÜÇ AY ÖNCE BİLDİRİM

Mal sahipleri, tahliyeden en az üç ay önce kiracıya bildirimde bulunmak zorunda. 10 yıl kuralının ‘belirsiz süreli kiralama’ için geçerli olduğu unutulmamalı. Eğer kira sözleşmesi orada belirtilen süreyi aşmışsa ve sözleşmeye son verilmemişse ‘belirsiz süreli kira’ niteliği kazanıyor.


Şükrü...