04 / 05 / 2024

borçlar kanununda kiracılık

borçlar kanununda kiracılık

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, Borçlar Kanunu'ndaki yeni düzenlemeleri ve bir okurunun kirasını ödemeyen kiracısı ile ilgili sorularına yer veriyor. İşte o yazı!

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracıları endişelendiren bir paylaşım yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun o paylaşımı...

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Mert Başaran: Vatandaşlığı alan 3 yıl sonra evini satıyor, vatandaşlık yanına bonus kalıyor! 

Ekonomist Mert Başaran, ülkemizdeki yabancıların vatandaşlık alabilmek için konut satın aldıklarını ve süresi dolunca da konutları sattıklarını belirterek ''vatandaşlık yanına bonus kalıyor'' ifadesini kullandı.

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’lu bu sorunun yanıtını arıyor! Bağ-Kur tescil affı çıkacak mı?

Trafik, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi tüm vergi borçlarının yapılandırma süreci vergi affıyla başladı. Peki, bu kapsamda Bağ-Kur tescil affı da gelecek mi? İşte detaylar...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

borçlar kanununda kiracılık Haberi

borçlar kanununda kiracılık


1 Temmuz nedir? diye sorsam biliyorum hiç kuşkusuz hep beraber “Kabotaj Bayramıdır” diyeceksiniz. Ama yanıldınız, hukuk konusunda milattır. 


Temel kanunlardan biri olan yeni Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu (birtakım değişikliklere uğrama kaydıyla) 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Meclis’te de hepimizin hayatını etkileyecek bir yargı paketi kabul edildi. Meğer bu 1 Temmuz ne müthiş bir tarihmiş, değil mi? Bu değişiklikleri uzun uzun konuşacağız, iyi mi oldu kötü mü oldu bir taraftan tartışacağız bir yandan da yaşayacağız. 


Bugün vatandaşı yakından ilgilendiren kira konularındaki değişiklikten kısaca söz edeceğim. Bugüne kadar kira konularını bu konuya has 6570 sayılı kanunla hallediyorduk. Artık o kanun yok. Bu konu Borçlar Kanunu içine girdi. Maddelerde çok değişiklik yok ancak değişiklik yapılan maddeler ses getirecek nitelikte.


Örneğin bunlardan biri şu: 


Kiracı 10...