28 / 04 / 2024

borçların yeniden yapılandırılması

borçların yeniden yapılandırılması

Maliye Bakanı Naci Ağbal,Bakan Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun getirdiği avantajlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Borçların çok önemli indirimlerle yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Ağbal, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Borcu olanlar dikkat! Son fırsat 3 Temmuz! 4.5 milyon mükellefin faydalandığı yapılandırma sona eriyor!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin süre 3 Temmuz'da sona eriyor. Milyonların ilgilendiği borç yapılandırmada son fırsat...

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

Borç yapılandırma detayları belli oldu! Duyunca şoke olacaksınız!

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma projesi ile insanların borçlarını tekrar yapılandırmasına ve kolay bir ödeme planına sahip olmasına olanağı sunuluyor. Düzenlemenin hangi borçları kapsadığı ise, son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte detaylar...

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Yapılandırmadan kaç kişi faydalandı?

Vergi ve diğer bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvururken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.

borçların yeniden yapılandırılması Haberi

borçların yeniden yapılandırılması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığındaki (GİB) tüm bürokratlara yeniden yapılandırmayla ilgili talimat verdiğini belirterek, "Tüm illeri gezip yeniden yapılandırma kanununun getirdiği avantajları anlatacaklar. Kanunun getirdiği avantajları duymayan kalmasın, herkes bu fırsatlardan yararlansın istiyoruz." dedi.


Bakan Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun getirdiği avantajlara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Kanun ile vatandaşın kamuya olan borçlarının çok önemli indirimlerle yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Ağbal, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.


Ağbal, söz konusu yasa ile başta vergi daireleri olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçların da yapılandırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Mükelleflerimiz, geçmişte farklı birçok nedenle kamuya olan bu borçlarını ödeyememiş olabilir. Şimdi biz elimizi uzatıyoruz ve ‘bu eli tutun’ diyoruz. Borçlarından kurtulmak ve önüne...