30 / 04 / 2024

borçlu kişi sayısı ne kadar

borçlu kişi sayısı ne kadar

Türkiye'de yaşayan zenginlerin geliri artarken, yoksulların da borcu arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, en zenginlerin gelirden aldığı pay yüzde 47.6'ya yükseldi. 'Borcum var' diyenlerin oranı yüzde 70.4 oldu.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

'Yarısı Bizden' kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden'' kampanyası başvurularının bugün başladığını belirterek başvuran kişi sayısını açıkladı.

Kredi kartı batağı derinleşiyor! Yasal takipteki kişi sayısı kaç kişi oldu?

Türkiye genelinde kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre geçtiğimiz senenin Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık döneminde kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı bakın ne kadar ol

TOKİ, 2 bin 215 kişinin sözleşmesini feshetti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum borcunu ödeyemediği için tahliye edilen, fesih/iade, ölüm/redd-i miras vb. nedenlerden dolayı sözleşmesi feshedilen kişi sayısını açıkladı. Buna göre TOKİ, toplam konut hakkı kazanan 2 bin 215 kişinin sözleşmelerini feshetti.

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Devlet, yeni bir sosyal yardım paketi gerçekleştirdi. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği çoğalacak, faydalanan kişi sayısı da yükselecek. Çocuklara nakit eğitim desteği de olacak. İşte detaylar…

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

Online alışverişin vazgeçilmez olduğu bu günlerde internetten alışveriş yapan kişilerin sayısını 2 milyarı aştığı açıklandı. İşte detaylar…

borçlu kişi sayısı ne kadar Haberi

borçlu kişi sayısı ne kadar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırması çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Taksit ve diğer borcu olanların nüfusa oranı 2008'de yüzde 57.7 (41.2 milyon kişi) iken, 2018'de bu oran yüzde 70.4'e yani 57.7 milyona yükseldi. Borçlu sayısı 10 yılda 16.5 milyon kişi arttı.

TÜİK, '2018 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması' verilerini açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, nüfusun yüzde 70.4'ü borçlu olarak belirlendi. Yüzde 58.3'ü ise tatile çıkamıyor.

Araştırmaya göre en yüksek eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre 0.2 puan artarak yüzde 47.6'ya yükselirken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0.2 puan azalarak yüzde 6.1'e düştü.

Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk...