01 / 05 / 2024

borcumdan dolayı haciz gelir mi

borcumdan dolayı haciz gelir mi

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

İcra borcu sahibine gelir!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Kredi kartı borcumdan dolayı babama maddi olarak bir zarar gelir mi?'' sorusunu cevaplandırdı.

Hacizli arsa satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Anneannemden kalma bir arsamız var. Annem ve dayım rahmetli. Bizler 4 torunuz. Benim bir AVM’ye borcumdan dolayı arsaya haciz koydurmuşlar. Bu arsayı satabilir miyiz? Ben kuzenime vekalet versem, takılmadan satabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Tatlıcıların yalısına haciz geldi!

Piyasalarda gayrimenkul zenginliği ile bilinen, 2012'de vefat eden merhum iş insanı Şehmus Tatlıcı’nın kızı Gülşen İlter’in borcundan dolayı Tatlıcıların Kanlıca'daki yalısının bir kısmına haciz geldi.

Alexis Sanchez'in evine haciz geldi!

Arsenal forması giyen Şilili futbolcu Alexis Sanchez'in borçlarından dolayı Barcelona'daki evine haciz konulduğu iddia edildi.

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

borcumdan dolayı haciz gelir mi Haberi

borcumdan dolayı haciz gelir mi

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

Başvuruda bulunan alacaklının başvurusunun ardından borçlu olduğu kişi için icra işlemleri İcra memurluğu tarafından başlatılmış oluyor.Borcu olan kişiye memurluk tarafından borcun ödenmesi için tebligat gönderiliyor.


Tebligatı alan kişi borca itiraz edebiliyor.İtiraz edilebilme süresi 7 gün olup bu süre içinde borç ödenirse dosya kapatılabiliyor.


Borcun ödenmemesi ya da itiraz süresinin geçmesi durumunda 3 gün içinde eve haciz işlemleri uygulamasına geçiliyor.İcra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcılarından birine de yaptırabiliyor. Borçlu haciz sırasında evde bulunmuyorsa haciz gıyabında yapılıyor.


Haczolunacak mallar bulunduğu yerin icra dairesine yazılı olarak bulunuyor.İcra memuru nunocak, buzdolabı, giyim eşyaları, temel mobilyalar,buzdolabı,çamaşır makinası mesleğinizi devam ettirebilmek için kullanılan araçları almalarına izin verilmiyor.Yasal olarak bu eşyalar haczedilemiyor. İcra memurunun haczedebileceği eşyalar ise; televizyon, müzik seti gibi günlük...