20 / 05 / 2024

Bornova Büyükpark yenileme çalışmaları

Bornova Büyükpark yenileme çalışmaları

Bornova Belediyesi'nce ilçenin en eski parklarından olan Büyük Park'ta başlatılan yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de açılışı yapılan Büyük Park çocuk oyun alnı daha kullanışlı ve çocuklar için daha sağlıklı hale getirildi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetini yenilemeyenleri büyük ceza bekliyor...

Ülkemizde ehliyet sahiplerini çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme kaydedildi. Buna göre, aktarılan haber doğrultusunda geçtiğimiz yılın sonunda bitmesi gereken ehliyet yenileme süresi uzamıştı. Fakat bu süreçte 15 TL ödeme yaparak ehliyetini yenilemeyenleri büyük cezaların beklediği açıklan

İzmir Büyükşehir'den 129.8 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde yer alan 6 gayrimenkulü 129 milyon 822 bin TL'ye satıyor...

İzmir Büyükşehir'den 10.4 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Balçova, Bornova, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinde yer alan 5 arsayı 10 milyon 376 bin 350 TL'ye satıyor...

İzmir Büyükşehir, öğrenciler için iki yurt kiraladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konut bulmakta güçlük çeken öğrencilere destek olmak amacıyla Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladıklarını duyurdu.

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Balbey Yenileme projesi konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında Balbey Yenileme Projesi konuşuldu.

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir'den taşınmaz satışıyla ilgili iddialara yanıt!

14 yılda 2 milyar TL kamulaştırma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçelerindeki 39 adet gayrimenkul ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen büyükşehir stadyumunun zemin yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Bornova Büyükpark yenileme çalışmaları Haberi

Bornova Büyükpark yenileme çalışmaları


İlçe genelinde iki yılda 28 yeni park yapan ve 77 parkı da yenileyen Bornova Belediyesi bir projeye daha imza attı. Vatandaşlardan gelen yoğun istek ve öneriler doğrultusunda Bornova'nın tarihi alanlarından biri olan Büyükpark'ta bulunan çocuk oyun alanı yenilenerek bayram öncesi açılışı yapıldı. İzmir'in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül'de yapılan açılışa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların çocuklarıyla birlikte geldiği tören renkli görüntülere de sahne oldu. Kendileri için hazırlanan parkta oyuncakların keyfini çıkaran minikler çalan müziklerle dans ederek palyaçolarla eğlendi.


9 Eylül'ün İzmir'in ve ülkenin kurtuluş günü olduğunu ifade eden Başkan Olgun Atila, "Bu anlamlı günde Atatürk Anı Evi'nden sonra Büyükpark içinde bulunan oyun alanımızı da...