14 / 05 / 2024

Bornova Çiçekliköy imarı

Bornova Çiçekliköy imarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Ataşehir İçerenköy imar bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Uzun zamandır çözülemeyen Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Antalya'da 778 kaçak bina için yıkım kararı!

Antalya'da 778 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Antalyalılar imar barışı kapsamında devlete 1 milyar 502 bin lira ödemişti. 

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Büyükyalı için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ’nin gelir paylaşımı esasına göre ihale ettiği ancak geçen yıl planları mahkeme kararı ile iptal edilen, Kazlıçeşme sahilindeki konut projesi Büyükyalı için yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı..

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara bölgesinin ulaşımını rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planını askıya çıkardı.

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Buca'daki Giraud ailesine ait arazi için verilen imar planı yargıdan döndü!

Buca’da Giraud ailesine ait arazi için Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği konut alanı imarı yine yargıdan döndü. Davayı açan Avukat Mustafa Kemal Turan, “Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararlarını görmemezlikten geliyor” dedi

Bornova Çiçekliköy imarı Haberi

Bornova Çiçekliköy imarı

İzmir-Manisa arasında bulunan mesire yeri Çiçekliköy mevkiinde birinci derece SİT alanı bölge. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. 



İzmir-Manisa karayolu üzerindeki Çiçekliköy girişinde yer alan 23 bin 178 metrekarelik alanın "birinci derece doğal SİT alanı" statüsü kaldırıldı, "özel eğitim-öğretim tesis alanı" ilan edilerek yapılaşmanın önü açıldı. Bakanlık, imara açılan alanda 4 kata kadar yapılaşma izni verdi. 



"SİT ALANININ TAMAMI DEĞERLENDİRİLMELİYDİ" 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi 2. Başkanı Uğur Bayrak, parsel ölçeğinde ve kişiye özel plan değişikliği olarak gözüktüğünü belirtti. Kararı değerlendiren Serbest Şehir Plancısı Bayrak. "Bornova Çiçekliköy'de 102 ada 122 numaralı parselde bir plan değişikliği yapılıyor. Plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylıyor. 23 dönüm civarında bir yer. Onayladığı yer 'özel eğitini ve öğretim tesisi" olarak geçiyor. Emsal 0,75 ve...