01 / 05 / 2024

borsa istanbul ağustos

borsa istanbul ağustos

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında, üç ay süren net satış trendini sonlandırarak ağustos ayında 12 milyon dolarlık net alım yaptı.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Türk Traktör tavan yaptı! 31 Ağustos'ta BİST'te en çok yükselen ve en çok düşen hisseler!

Borsa İstanbul'da 31 Ağustos Perşembe günü BİST 100 endeksi yüzde 0,14 oranında yükselişle 7.917,93 seviyesinden kapandı. Bankacılık endeksi ise yüzde 3,64 oranında düşüş gösterdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel ücretsiz konser ve etkinlik takvimi belli oldu! İşte İstanbul'daki ücretsiz konserler

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bazı ilçelerde ücretsiğz konserler verilecek. İstanbul'da ücretsiz konser takvimi ve sahne alacak sanatçılar belli oldu. Peki bugün İstanbul'da ücretsiz konserler hangileri?

30 Ağustos 2023'te Borsa açık mı? Çarşamba günü borsada işlem yapılabilecek mi?

Yarın, 30 Ağustos Çarşamba günü, borsada işlem yapmayı düşünen kişiler Borsa İstanbul'un açık olup olmayacağı hakkında endişeler taşıyor. İşte 30 Ağustos 2023 yarın borsaların durumu...

Dolar mı euro mu? Uzmanı açıkladı! 1 dolar bugün kaç TL? 12 Ağustos 2023 Euro, sterlin ve dolar...

Altın ve finans piyasaları konusunda uzman olan İslam Memiş, Borsa İstanbul, dolar, euro, ons altın ve gram altının son durumunu analiz etti. Peki, Dolar ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 12 Ağustos 2023 Euro, sterlin ve dolar...

Borsa İstanbul'da çifte rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 2 Ağustos Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirerek yüzde 1,26 oranında değer kazandı. Endeks, günü 7.258,54 puandan tamamlarken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 7.336,11 puana taşıdı.

Borsa İstanbul yarın açık mı? Yatırımcılar dikkat! Borsa bayramda açık olacak mı? Şimdi bu tarihlere bakın!

'Borsa 9 gün kapalı mı olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki Borsa İstanbul yarın açık mı? Borsa bayramda açık olacak mı? İşte ayrıntılar...

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Yıl başından bugüne kadar kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul’da son günlerde yüzler yeniden gülmeye başladı. Fed’in faiz artırım kararının ardından bugün açıklanan ve son 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen enflasyon verileri nedeniyle BIST 100 endeksi haftayı yükselişle kapattı

Borsa İstanbul’dan tüm zamanların rekoru! İşte yeni rakam

Borsa İstanbul, 29 Ağustos 2022 - 2Eylül 2022 işlem haftasını rekor ile bitirerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Gün içinde % 2, 55 yükselen Borsa İstanbul'da toplam işlem hacmi 79, 3 milyar Türk Lirası oldu.

Borsada son 13 yılın en iyi Ağustos ayı

Borsa yatırımcısının yüzü Ağustos ayında bankacılık finans sektörü endeksi ile güldü. Sektörel bazda en yüksek getiriyi ise ulaştırma endeksi sağladı.

İstanbul’un enflasyonu rekora koşuyor! Ağustos ayında yüzde 100’e dayandı...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2022 Ağustos’a yönelik İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksini açıkladı. Söz konusu rapor Ağustos ayında İstanbul'daki enflasyonun bilançosunu gözler önüne serdi. İstanbul'da tüketici fiyatları ağustos ayında yıllık bazda yüzde 99,91 oranında arttı.

borsa istanbul ağustos Haberi

borsa istanbul ağustos

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcı, ağustos ayında net 12 milyon dolar tutarında alım gerçekleştirdi. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında net satış yapan yabancı yatırımcılar bu üç ayda toplam 1,4 milyar dolarlık satış gerçekleştirmişti. Yıl başından bu yana yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği işlemlere bakıldığında ise net 378 milyon dolarlık alım yaptıkları hesaplandı. 


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi,yabancı yatırımcı işlemlerine paralel mayıs haziran ve temmuzda değer kaybetmesinin ardından ağustosta yükselişe geçerek TL bazında yüzde 0,75, dolar bazında yüzde 1,8 değer kazanmış, ayı 75.968 puandan tamamlamıştı.


- Banka hissesi aldılar


Yabancıların ağustos ayı işlemlerine bakıldığında, 93,9 milyon dolarlık net alımla en çok Garanti Bankası hisselerini tercih ettikleri görüldü. Garanti Bankası'nın ardından yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları hisse senetleri, 65,2 milyon dolar...