09 / 05 / 2024

borsa istanbul emlak hisseleri

borsa istanbul emlak hisseleri

1 Kasım seçim sonuçları Borsa İstanbul'da en çok kamu ve emlak hisselerine yaradı. Doğan ve Koza Grubu'ndaki kayıp da dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Yıl başından bugüne kadar kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul’da son günlerde yüzler yeniden gülmeye başladı. Fed’in faiz artırım kararının ardından bugün açıklanan ve son 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen enflasyon verileri nedeniyle BIST 100 endeksi haftayı yükselişle kapattı

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da flaş gelişme! Yeni uygulamaya geçilecek

Borsa İstanbul için yeni bir hamle yapıldı. BİST 100 endeksinin yüzde 3 veya üzerinde düşmesi halinde açığa satış yapılan hisselerde yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanabilecek. İşte tüm detaylar...

Borsada kan kaybı sürüyor! 31 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’daki düşüş trendi devam ediyor. Borsa, haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi, Fed’in açıklayacağı faiz kararı öncesi gerginlik ve gelen satışlarla günlük bazda yüzde 2,35 değer kaybetti.

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,84 değer kaybıyla günü 5 bin 96 puandan kapattı. Yurt içi ve yurt dışı dinamikler nedeniyle piyasalarda temkinli bir bekleyişin hakim olduğu belirtiliyor.

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında değer kaybına uğradı. Küresel borsalardaki pozitif havaya rağmen Borsa İstanbul ocak ayında satış ağırlıklı bir seyir izledi. Peki yılın geri kalanına ilişkin beklentiler neler?

Borsa’da ‘kış’ havası! Borsa İstanbul’da düşüş devam etti, 24 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu?

Haftaya düşüşle başlayan Borsa İstanbul, bugün de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi yüzde 0,70 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 108,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

borsa istanbul emlak hisseleri Haberi

borsa istanbul emlak hisseleri

Borsa İstanbul'da dün yaşanan rallide aslan payını gayrimenkul ve kamu bankaları hisseleri aldı. 

Gerileyen faizlerden önümüzdeki dönemde pozitif etkilenmesi beklenen bu sektörlerin yanı sıra Vestel hisselerinde yaşanan rekor artışlar da dikkat çekti. 


Gayrimenkul hisseleri arasında en sert yükseliş kaydeden hisselerden Doğuş GYO yüzde 14.61, Emlak Konut GYO yüzde 12.01, Torunlar GYO yüzde 11.48 yükseldi. Emlak Konut'un piyasa değeri bu yükselişin ardından 1.3 milyar lira birden artarak 10.7 milyar liradan 12 milyar liraya çıkarken, Torunlar GYO'nun piyasa değeri ise yaklaşık 200 milyon lira artışla 1.6 milyar liradan 1.8 milyar liraya tırmandı. 

Doğuş GYO'nun piyasa değeri ise dün 118 milyon lira artarak 777 milyon liradan 895 milyon liraya çıktı. 


HALKBANK'IN DEĞERİ 2 MİLYAR TL ARTTI

Bankalar arasında ise en fazla yükseliş yüzde 14.61 ile kamu bankası...