05 / 05 / 2024

Borsa tarihinin en büyük yardımı

Borsa tarihinin en büyük yardımı

Emlak Konut, borsa tarihinde bir rekora imza atarak 10 milyon liralık rekor bir bağışa imza attı. Hayırsever şirket, bu parayı kime verdiğini ise sır gibi sakladı..

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok kazandıran hangisi oldu?

Altın mı, dolar mı, borsa mı? En çok hangisinin kazandırdığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ocak 2010’da altın, dolar, Bim Mağazaları, Ege Endüstri ve Turkcell’e yatırılan 100 bin TL ne kadar oldu? İşte şaşırtan yanıt...

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Borsa İstanbul'un en büyük halka arzı yaklaşıyor! Tarih belli oldu

Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olacak TAB Gıda için talep toplama tarihi açıklandı. İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı onaylandı! Toplam arz büyüklüğünü duyanlar kulaklarına inanamadı!

Tab Gıda halka arzı Sermaye Piyasası Kurulunca onaylandı. Tab Gıda'nın halka açıklık oranı, taslak izahnamedeki bilgilere göre yüzde 18,5 olarak belirtildi. 52.5 milyon lotun 130 TL’den "Bireysele Eşit Dağıtım" yoluyla işleme açılması öngörülüyor. 

Türk futbol tarihinin en pahalı takımı Galatasaray oldu!

Yaz transfer sezonu devam ederken son 10 günde yapılan transfer ataklarından sonra Süper Lig’in kadro değeri, 1 milyar euroya dayanarak rekor kırdı. Kadro değeri 215.98 milyon euroya ulaşan Galatasaray da “Türk futbol tarihinin en pahalı takımı” olarak zirveye oturdu.

Ekonomist Remzi Özdemir dolarla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki... Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak!

Dolar kurundaki rekor yükselişlerin ardından zam haberleri gündemden hiç düşmezken Ekonomist Remzi Özdemir'den dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki görenler hayrete düştü. Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak...

Türkiye tarihinin en yükseği olacak! Asgari ücrette rakam belli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ÜLKE Tv canlı yayınında memur-emekli zammı, taşeron işçilere kadro ve asgari ücret konusunda değerlendirmeler yaptı. Bakan Bilgin asgari ücretin Türkiye tarihinde en yüksek seviyesine çıkacağını açıkladı.

Ekonomist Şatıroğlu’ndan ‘şok’ iddia: Borsayla oynuyorlar, borsa yatırım yeri olmaktan çıktı!

Borsa geçen hafta yüzde 2,3 oranında değer kazanırken son üç haftadır yaşadığı düşüş trendinden kurtuldu. Şimdi gözler yeni haftaya çevrilirken, ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan yine ilginç bir iddia geldi...

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Gıda fiyatlarının 2023’ün ilk üç ayında yüzde 19,5 oranında, son bir senede de yüzde 111,9 oranında arttığı ülke tarihinin en pahalı gıda fiyatlarıyla Ramazan ayını karşıladı.

Dolar, euro, borsa… Geçen hafta en çok hangisi kazandırdı? Hemen bakın!

Piyasalarda 1 Mart’ta başlayan haftada yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları belli oldu. Peki geride bıraktığımız hafta yatırımcının yüzünü hangisi güldürdü?

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Gazi Üniversitesi rekor sayıda personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı ilanına göre Gazi Üniversitesi, en az lise mezunu kişiler içerisinden personel alımı gerçekleştirilecek.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları belli oldu. Yarın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Ardından yasa teklifi TBMM’ne sunulacak.

Borsa tarihinin en büyük yardımı Haberi

Borsa tarihinin en büyük yardımı

Emlak Konut, 1953’te Türkiye’de yoksul ve dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kuruldu. Yıllar içinde inşa ettiği evler ile binlerce insanı ev sahibi yaptı. 2002 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsü kazandı. 2010 yılında İstanbul Borsası’na açıldı. Türkiye’nin en değerli arazilerini bünyesinde barındıran Emlak Konut, kısa zamanda yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Binlerce yatırımcı emlak konut hisseleri aldı. Hisselerinin 50.66’sı borsada işlem gören şirket 10.5 milyar liralık piyasa değeri ile Borsa’nın en değerli şirketleri arasına girdi.


YATIRIMCI İSYANDA...


Emlak Konut, 28 Nisan 2014 tarihinde yatırımcılarıyla buluşarak genel kurul topladı. Genel Kurul’da şirketin mali durumu ve hedefleri masaya yatırıldı. Gündemin 12 maddesi ise oldukça ilginç idi. Bir önceki yıl yapılan bağışların durumu ve bu yıl yapılacak bağışlar konusu masaya yatırıldı. Yatırımcılara verilen bilgiye...