02 / 05 / 2024

boş kalan ofisler yurt mu olacak

boş kalan ofisler yurt mu olacak

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

Doktor atamalarında kadroları boş kalan Sağlık Bakanlığı, üçüncü kez ilan verdi. 65-72 yaş arası emekli hekimler için kura hazırlığı başladı. 

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

DSİ, iş arayanlara müjdeyi verdi! Devlet Su İşleri'nden 1273 kişiye daha iş imkanı!

Devlet Su İşleri (DSİ), daha önce yaptığı personel alımlarında boş kalan kontenjanları yedek adaylar arasından dolduracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Kempinski Residence Balmumcu'da yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatı! 2+1'den 9+2'ye farklı seçeneklerle

Kempinski Residence Astaş Holding ve Yapı ve Yapı tarafından Boğaz’ın en değerli bölgelerinden biri olan Beşiktaş, Balmumcu'da hayata geçiriliyor. Kempinski Residence Balmumcu'da yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.  

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

İstanbul'da konut sorununu boş ofisler çözebilir!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, İstanbul'da boş ofislerin dönüştürülmesiyle 200 bin konut arzı sağlanabileceğini dile getirdi. 

Yusuf Akbal: Boş kalan rezidanslara talibiz!

Konaklamaya yeni bir bakış açısı getiren proptech şirketi New Inn Kurucu Ortağı Yusuf Akbal yaptığı açıklamada, "Boş kalan rezidanslara talibiz" dedi.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Turizmde 'devre mülk tatili' modeli!

Koronavirüs dönemi boyunca boş kalan tesisler, devre tatil modeline geçiyor. Devre mülk sahipleri ise bu durumu fırsata çevirmek için harekete geçti.

Ofisler konutlara mı dönüşüyor?

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın birçok yerinde otellerin ve ofis binalarının büyük bir bölümü neredeyse 1 seneden fazla zamandır boş kaldı. Peki ofisler ne olacak? Kovid-19 salgını ile beraber ofis binalarının apartman dairelerine çevrilmesi yeni normal olabilir mi?

Gayrimenkul sektörü Kovid-19'la nasıl dönüştü?

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü Kovid-19 salgını sonrasında hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüme girdi.

boş kalan ofisler yurt mu olacak Haberi

boş kalan ofisler yurt mu olacak

Bugün itibariyle 2021-2022 eğitim öğretim yılı resmen başladı. Barınma sıkıntısı yaşayan öğrenciler de kendilerine kalacak yer bulmaya çalışıyor. Fakat kapanan özel yurtların dışında ve kısıtlı devlet yurt kapasitesi sebebiyle bazı alternatif çözümler de aranıyor.

Artan talep azalır mı?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Özellikle pandemi döneminde talebin azaldığı ofis blokları ilgili yeterlilikleri sağlamaları durumunda yükseköğrenim öğrenci yurdu veya öğrenci pansiyonu olarak hizmet verebilirler. Bu sayede artan talep belki bir miktar azabilir. Bu konuda bazı adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

‘Teşvik verilmesi gerekiyor’

Gerekli kriterlerin Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği dahilinde sağlandığını dile getiren Hakan Akdoğan “Ana yapılar yangın güvenliği, elektrik tesisat güvenliği, ısınma sistemi güvenliği, su ve gaz tesisatı güvenliği hususlarında itfaiye, üniversitelerin ilgili bölümleri, mühendis odaları...