15 / 05 / 2024

boşanma sonrası eşler mallarını nasıl böler

boşanma sonrası eşler mallarını nasıl böler

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, bir kadının kendi parasıyla alınan ancak ölen kocasının adına kayıtlı eve, eşinin kardeşlerinin de mirasçı olması nedeniyle tapu iptali istemiyle açtığı davayı reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay’dan emsal karar geldi: Eşine sormadan evini arabanı satamazsın!

Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşüne başvurmadan arabayı satan kocayı kusurlu buldu ve boşanma nedeni saydı. İşte detaylar...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

Ayşe İşler Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Ayşe İşler Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe İşler tarafından kuruldu.

Boşanmalarda taşınmaz paylaşımı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugün kaleme aldığı köşe yazısında boşanan eşler arasında mal paylaşımını kaleme aldı. 

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

Futbolcu Özer Hurmacı ile eşi arasında gayrimenkul krizi!

Eşiyle boşanma aşamasında olan futbolcu Özer Hurmacı'ya eşi Mihriman Hurmacı ile mahkemelik oldu. Mihriman Hurmacı, Özer Hurmacı'nın 20 gayrimenkulü olduğunu öne sürerek 50 bin TL katılma alacağı davası açtı. 

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

boşanma sonrası eşler mallarını nasıl böler Haberi

boşanma sonrası eşler mallarını nasıl böler

Mersin'de 1976'da evlenen Zübeyde K. ile Kazım K, evlilikleri sırasında bir ev satın aldı. Kazım K'nın 2008'de ölümünün ardından, onun adına kayıtlı ev üzerinde kardeşleri de hak iddia etti.


Bunun üzerine Zübeyde K, evin tüm ödemelerini kendi yaptığı halde eşinin adına tapuya tescil edildiğini savunarak, tapu kaydının iptali ve kendi adına tescili, olmadığı takdirde kendisine 50 bin lira ödenmesi istemiyle ölen eşinin kardeşlerine dava açtı.


Davalılar ise Zübeyde K'nın öğretmen geliriyle dava konusu eve katkıda bulunamayacağını öne sürerek, davanın reddini istedi.


Erdemli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti.


Kararda, Zübeyde K'nın ödediği para ile kocası adına alınan taşınmazın, eşine yapılan gizli bağış olarak değerlendirilmesi gerektiği, bu itibarla dava konusu gayrimenkulün bağışlama suretiyle kocanın kişisel malı olduğu belirtildi.


Zübeyde K'nın, bu taşınmazdan dolayı katkı payı...