02 / 05 / 2024

boşanmada mal ayrılığı nasıl olur

boşanmada mal ayrılığı nasıl olur

Boşanma hâlinde, mal rejiminin tasfiyesinde eşlerin bağlı olduğu rejime ilişkin hükümler uygulanıyor. Peki, boşanma davasında mal rejiminin tasfiyesi nasıl olur? Boşanma davasında mal paylaşımı nasıl olur?

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

Evini boş tutanlar dikkat! Dünyada boş konutlar için neler yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evini boş tutan ev sahiplerine dair sert çıkışından sonra gözleri dünyadaki örneklere çevirdi. Peki, diğer ülkeler boş evlerle ilgili nasıl yasalar çıkarıyor? İşte detaylar...

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Memurlar artan kira fiyatları nedeniyle İstanbul'dan ayrılıyor!

Kiralardaki fahiş yükselişler ve yüksek enflasyon karşısında eriyen ücretler memuru da geçim sıkıntısına düşürdü. Memurlar artan kira fiyatları nedeniyle İstanbul'dan ayrılıyor.

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 

boşanmada mal ayrılığı nasıl olur Haberi

boşanmada mal ayrılığı nasıl olur

Boşanma davasında mal rejiminin tasfiyesi!

Boşanma hâlinde, mal rejiminin tasfiyesinde eşlerin bağlı olduğu rejime ilişkin hükümler uygulanıyor.


Ayrılığa karar verilirse mahkeme, ayrılığın süresine ve eşlerin durumlarına göre aralarında sözleşmeyle kabul edilmiş olan mal rejiminin kaldırılmasına karar verebiliyor.


Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Boşanma halinde hesaba katılacak olanlar sisteme dahil olan mallar olup;  şahsi mallar hesaba katılmıyor. Aşağıda sıralanan mallar boşanma halinde rejime dahil edilmiyor.


- Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya. 

- Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yolu ile elde ettiği malvarlığı değerleri.

- Manevi tazminat alacakları. Kişisel mallar yerine geçen değerler. 


Olağanüstü mal rejimi

I. Eşlerden birinin...