02 / 05 / 2024

bosna savaşında topa tutulan kütüphane

bosna savaşında topa tutulan kütüphane

Saraybosna'nın çok milletli yapısını simgeleyen İdare Binası'ndaki 2 milyon matbu ve yazma eser, 1992 yılındaki saldırıda yanmıştı. Savaştan sonra başlayan restorasyon 18 yıl sürdü ve 16 milyon Euro'ya mal oldu...

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Altında savaş etkisi! 2000 bin doları görmek çok uzak değil

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi yaşanıyor. Altın alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için savaşı işaret edip 2000 dolar seviyesi için tarih verdi. İşte merak edilen tüm detaylar....

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

Altın almak veya satamka isteyebnler heyecanla güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son günnderde düşüşe geçen altın fiyatlarında ''savaş etkisi görüldü ve altın fiyatları resmen fırladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Ekim altın fiyatları kaç lira?

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

FED ile altın arasında savaş başlayacak! İslam Memiş gram altın için kritik rakamı açıkladı!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın için önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu sene FED ile altın arasında savaş çıkacak diyen İslam Memiş gram altın için kritik rakamı açıkladı...

Euro kuru bu hafta ne kadar oldu? Gelecek hafta euro kuru ne olur?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması euro kuru üzerinde etkili oldu. Peki euro kuru bu hafta ne kadar oldu? Gelecek hafta euro kuru ne olur?

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması dolar kuru üzerinde etkili oldu. Peki dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Rusya-Ukrayna savaşı Laleli esnafını da etkiledi: Kepenkler kapanacak mı?

Rusya ve Ukrayna savaşında 20. güne girilirken, savaşın yarattığı ekonomik yansımalar Türkiye’de de görülüyor. Rusların ve Ukraynalıların uğrak yeri olan İstanbul Laleli’de sakin durum dikkatleri çekiyor.

Emtia piyasasında son durum! Paladyumun gramı ne kadar?

Değerli madenler içerisinde yer alan paladyum, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen madenler arasında. Altın, gümüş düşüşe geçerken paladyum fiyatı da geriledi. İşte 10 Mart 2022 paladyum fiyatları...

Savaş, sebze fiyatlarını da vurdu! Domates bir haftada 25 TL'den 4 TL'ye düştü!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle meyve ve sebze fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. En büyük düşüş ise domates fiyatlarında görüldü. 20-25 TL fiyatı olan domates, 1 hafta içerisinde 4 TL’ye kadar geriledi.

bosna savaşında topa tutulan kütüphane Haberi

bosna savaşında topa tutulan kütüphane


Bosna Savaşı'nda Sırp topçusunun sürekli hedefinde olan ve Milli Kütüphane'ye ev sahipliği yapan bina 22 yıl sonra yeni yüzüne kavuştu. Saraybosna'nın çok milletli yapısını simgeleyen İdare Binası'ndaki 2 milyon matbu ve yazma eser, 1992 yılındaki saldırıda yanmıştı. Savaştan sonra başlayan restorasyon 18 yıl sürdü ve 16 milyon Euro'ya mal oldu. Masrafın yarıya yakınını Avrupa Birliği karşıladı.


Bosna-Hersek Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Müslüman Üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Saraybosna Belediye Başkanı İvo Komşiç bugün yenilenen binayı ziyaret etti. Binayı gördüğünde, savaştan önceki halini hatırladığını ifade eden İzzetbegoviç, "Bugün bu halini görmek, beni çok mutlu etti. Tarihî özellikleri taşımıyor ama şimdi eskisinden daha güzel oldu. Bosna-Hersek'i seven ya da sevmeyen herkes duysun ki, binalarımızı yıkarak bir şey elde edilemez. Yenilerini inşa edeceğiz." dedi.


Restore edilen...