20 / 05 / 2024

Botanik Bahçelerinin Rolü

Botanik Bahçelerinin Rolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ’na bağlı bulunan Botanik Bahçesi, Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenen “Botanik Bahçelerinin Rolü” temalı konferansa katıldı.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Aydos Ormanı Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

81 ildeki millet bahçelerinin inşaatlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesini 13 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!

"Daha Çok Yeşil" anlayışı kapsamında Türkiye'deki her ile en az bir millet bahçesi planıyla hayata geçen millet bahçelerinin 192'si de TOKİ tarafından inşa ediliyor. 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

Bahar aylarında geniş balkonlu ve bahçeli projeler talep görüyor!

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte konut satışlarında hareketlilikte geniş balkonlu ve bahçeli konutlar başrol oynuyor.

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Ordu'da 15 milyon TL'ye yapılan botanik bahçesi ne oldu?

Ordu’da belediyenin milyonlarca TL maliyetle inşa ettirdiği Botanik Bahçesi “Hastane yapılacak” diye söküldü.Fakat  şimdi ortada ne botanik bahçesi var ne de hastane.

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yapılacak millet bahçelerinin ihalesi gerçekleştirildi.

Botanik Bahçelerinin Rolü Haberi

Botanik Bahçelerinin Rolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı bulunan Botanik Bahçesi, Çin’in Nanjing şehrinde düzenlenen “Botanik Bahçelerinin Rolü” temalı konferansa katıldı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya göre, “Uluslararası Botanik Bahçeleri Koruma Birliği” ne üye olan Botanik Bahçesi, konferansa, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’nin eğitim Değeri” başlıklı poster sunumu ile etkinlikte yer aldı.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi sunumu konferansa katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Botanik bahçelerinin bitki dünyasıyla halkı buluşturan açık eğitim alanları olduğunu belirten yetkililer, şunları kaydetti:


“Bahçemizde bulunan 10 özel tasarım bahçeden biri olan keşif bahçesi, bahçenin en önemli eğitim ve uygulama bölümüdür. Ana, ilk, orta ve yüksek okullardaki öğrencilerimize bitkileri tanıtmak amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir. Okullarımıza eğitim için gerekli olan bitki materyallerinin...