10 / 05 / 2024

BOTOBÜS sefer saatleri

BOTOBÜS sefer saatleri

Üst kısmına yerleştirilen bitkiler sayesinde karbon emisyonunu azaltan "BOTOBÜS", "87 Edirnekapı - Taksim" hattında sefere başladı. "BOTOBÜS", İETT Topkapı Garajı'ndan ilk seferini yapmak üzere hareket etti.

Kıdem tazminatı, emekli maaşı, asgari ücret ve mesai saatleri masada! 5 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Bugün Çalışma Meclisi toplantısı yapılacak ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren konular masaya yatırılacak. Gündemde, , emekli maaşı, asgari ücret ve mesai saatleri yer alacak. İşte ayrıntılar...

Mesai saatlerinde kritik gelişme! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  kısmi ve geçici süreli çalışmalarla iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini gözetecek düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Peki çalışma saatleri değişecek mi?

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

Akaryakıta zam değil bu sefer indirim geliyor! Araç sahipleri müjde! O gün herkes deposunu doldursun!

Son zamlarda akaryakıt fiyatlarına üst üste zam geldi. Gelen zamlar fahiş fiyatlar otomobil sahiplerinin canını sıkarken sevindiren haber az önce geldi. Akaryakıta zam değil bu sefer indirim geliyor...

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Deprem uzmanlarından İstanbul için yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama herkes şoke etti.  Prof. Dr. Naci Görür, 1 milyona yakın kişinin ölümle burun buruna olduğunu söyledi.

Ekmek değil süt değil şeker değil un değil bu sefer çok kullandığımız başka bir şeye büyük zam

Vatandaşlar peş peşe gelen zamlardan dolayı artık hesap kitaplarını daha sıkı yapmaya başladı. Evlerde çok kullanılan bir ürün hakkında da flaş bir gelişme yaşandı.

Kurban Bayramı öncesi ek sefer otobüs biletlerine dev zam geldi!

Kurban Bayramı’nda memleketlerine gidecek olan vatandaşlar ek sefer otobüs bilet fiyatlarına gelen büyük zammı görünce şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar!

Aldın Aldın! A101'e indirimli lüks kol saatleri geliyor! Michale Kors, Emporio Armani, Guess, Fossil ne ararsan var!

Aldın aldın A101 indirimli ürünler katalogunda dikkat çeken ürünler bulunuyor. 4 mayıs 2023 A101 aldın aldın katalogunun öne çıkan ürünlerinin başında ise lüks kol saatleri geliyor. Michale Kors, Emporio Armani, Guess, Fossil gibi lüks markaları saatler A101'de indirimli satılıyor. İşte detaylar...

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Aile Bakanlığı'ndan bu sefer 15 Mayıs müjdesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımız bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını da araştırıyor. Vatandaşlarımızı sevindirecek bir müjde de kısa süre önce geldi.

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı müjdesi. 4 bin TL para ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara gerçekleştirilen ödemelerden sonra bu sefer yine Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı müjdesi geldi. Kadınlara yönelik 4 bin TL ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Her söylediği tek tek çıkan İslam Memiş bu sefer çok ciddi uyardı! o güne kadar bekleyin..Çılgına döneceksiniz

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Dolarla haşır neşir olan vatandaşlar için önemini açıklamalar yaptı. Dolardaki altına bağlı dalgalanmaların sebebini açıklayan İslam Memiş, Doların da kaça çıkacağını söyledi.

BOTOBÜS sefer saatleri Haberi

BOTOBÜS sefer saatleri

Daha fazla yeşil alan fikriyle tasarlanan "BOTOBÜS", İETT Topkapı Garajı'ndan ilk seferini yapmak üzere hareket etti. 


"BOTOBÜS"ün hareketi öncesi, AA muhabirine açıklama yapan İETT Araç Bakım Onarım Daire Başkanlığı Çevre Mühendisi Fatmanur Yılmaz, otobüsün üzerine gerçek bir bahçe uygulaması yaptıklarını dile getirerek, küresel ısınmaya ve ısı tasarrufuna dikkati çekmek istediklerini ifade etti. 


Yılmaz, bahçe gerçek olduğu için bitkilerin fotosentez yaptığını, oksijen ürettiğini ve karbon salınımını minimize ettiğini anlatırken, "Bahçemiz 4 mevsim otobüsün üzerinde yaşayacak. Bahçemizde ağırlık yapılması istenmediği için toprak kullanılmadı, hafif malzeme olması açısından ağaç kabuklarından oluşan torf ve perlit malzemeleri kullanıldı" diye konuştu. 


BOTOBÜS'ün klimasında oluşan suyun depolandığını kaydeden Yılmaz, otomasyon sistemiyle depodan alınan suyla bahçenin sulandığını, sıvı gübreyle de gübreleme yapıldığını belirtti. 


Bahçeyi otobüsün üzerine sabitleyip deneme sürüşleri ve fren...