28 / 07 / 2024

bozburun kıyı sorunu

bozburun kıyı sorunu

Kültürel önemi bulunan ve yapıların neredeyse yarıdan fazlası denize sıfır olan gözde tatil beldeleri Marmaris Selimiye ve Bozburun ile Çanakkale Kilitbahir' e kıyı istisnası getiriliyor...

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Gebze'de 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Gebze'nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 4 bin vatandaşı ilgilendiren 40 yıllık tapu sorunu Milletvekili İlyas Şeker’in çalışmalarıyla birlikte çözüme kavuşuyor.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Kırşehir Çiçekdağı'nda 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü!

Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Fevzi Çakmak Mahallesi Belediye İrtibat bürosunda gerçekleşen toplantıda, 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü.

Serik'te 70 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Antalya’nın Serik İlçesinde 70 yıllık tapu sorunu çözüldü. Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

bozburun kıyı sorunu Haberi

bozburun kıyı sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgelerdeki denize sıfır yapılara, yeni bina yapılmaması şartıyla ruhsat hakkı tanıyacak.


Kilitbahir KİMLİK Selimiye Bozburun KIYILARA yönelik ciddi bir takip başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük bölümü otel olan kaçak yapıların yıkımına başlarken, tarihi beldelerde yaşanan ciddi bir soruna da el attı. Bakanlık, Marmaris'in gözde tatil yerleri Selimiye ve Bozburun ile Çanakkale'nin Kilitbahir Köyü'nün Kıyı Kanunu'na göre kaçak olduğunu saptarken, bu bölgelerin ciddi tarihi ve kültürel niteliği bulunduğunu da gördü. 

Söz konusu yerleşim yerlerindeki yapıların neredeyse yarıdan fazlası denize sıfır. Kanuna göre buraların yıkılması gerekiyor. Ancak bakanlık, tarihi dokusu bulunan bölgelere ayrıcalık tanıma kararı aldı. Buna göre, buralardaki denize sıfır yapılara, hiçbir yeni bina yapılmaması şartıyla ruhsat hakkı tanınacak. 

'EVİNE ÇİVİ ÇAKAMIYOR' HABERTÜRK'e bilgi veren bakanlık yetkilileri, Kıyı...