06 / 05 / 2024

Bozcaada referandum önerisi

Bozcaada referandum önerisi

Bozcaada'yı da içine alan 1 / 100 bin ölçekli plan için Bakan Gülüce'den referandum önerisi geldi. Güllüce, "Belediye başkanı, vatandaşın isteği doğrultusunda plan hazırlasın, uygulayalım" dedi

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, İzmir'de yer alan Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir çağrı yaptı ve kooperatif modeli önerisi sundu. 

Bandırma, Bozcaada ve Tuzla'da 5 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Bandırma, Bozcaada ve Tuzla'da yer alan 5 adet arsa satılıyor. Peki 3 ildeki 5 adet arsanın fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

Bozcaada Belediyesi'nden satılık iki arsa!

Bozcaada Belediye Başkanlığı Bozcaada Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Bozcaada'da imarlı 3 arsa satılıyor! Yüzde 50'sini peşin kalanını 5 taksitle ödeme fırsatı! 

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Cumhuriyet Mahallesinde yer alan 3 adet imarlı arsayı yüzde 50'sini peşin kalanını 5 taksitle satıyor. Peki Bozcaada'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Bozcaada'da arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye 2 adet arsayı satıyor!

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Çanakkale ili, Bozcaada ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Bozcaada'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi!

Fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı perakende şirketleri ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm getirmeyince, farklı tedbirler günde yer almaya başladı. Marketlerde fahiş fiyatlara karşı yüzde 10'luk 'kar sınırı' önerisi dikkat çekti...

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Bozcaada referandum önerisi Haberi

Bozcaada referandum önerisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bozcaada'yı da içine alan 1/100 bin ölçekli plan için öneride bulundu. Bakan Güllüce, "Referandum yapılsın. Belediye başkanı, vatandaşın istekleri doğrultusunda bir plan hazırlasın, biz de uygulayalım" dedi. Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruçreis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törende, vatandaşları kentsel dönüşüm dolandırıcılarına karşı uyaran Bakan Güllüce, "Brüte, netine çok iyi bakın. '23 metrekareyi 85' diye yutturmaya kalkanlara dikkat edin. Bizim dedektif gibi kontrol etme şansımız yok" diye konuştu.


KARA PROPAGANDA YAPILIYOR 

İmar hakkı transferi üzerine çalışıldığını dile getiren Bakan Güllüce, bunun arsaları bloke olan vatandaşların işlerini ve kentsel dönüşümü çok rahatlatacağını kaydetti. Yapı denetimcilerin yeterli denetimi yapmadığı yönünde ihbarlar aldıklarını vurgulayan Güllüce, "Şu an araştırıyoruz. İhbarların doğru...