14 / 05 / 2024

BREEAM İn Use Denetçisi

BREEAM İn Use Denetçisi

Türkiye İş Bankas'nın İstanbul Levent'teki genel müdürlük binası, "mükemmel" seviyesinde yeşil bina sertifikası almaya hak kazandı.

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye yönetiminde yer alan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz sene almış oldukları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı

Al Khobar Mixed Use projesine Architizer Awards’tan ödül!

Avcı Architects tarafından Suudi Arabistan’ın en büyük metropolitan bölgesinin Basra Körfezi kıyısında tasarlanan “Al Khobar Mixed Use” projesi Architizer A+ Awards’ta “Popular Choice” ödülünün kazananı oldu.

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı, dünyanın en tanınan çevre dostu bina sertifika sistemi BREEAM’de, In-Use International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini alarak büyük bir başarıya daha imza attı..

Ant Yapı, Leed be Breeam sertifikalarını projelerinde uyguluyor!

Gerçekleştirdiği projelerde sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen Ant Yapı, sürdürülebilirlik kavramını bütünsel olarak ele alan bir şirket yapısına sahip.

Erkut Soyak Anadolu Lisesi yeşil bina sertifikası aldı!

Erkut Soyak Anadolu Lisesi; kullanımda olan binaların çevre, sağlık, verimlilik ve konfor açısından iyileştirilmesini hedefleyen BREEAM In-Use sertifikasını almaya hak kazanarak, çevre dostu okul ünvanının sahibi oldu.

İş Kuleleri mükemmel yeşil bina!

İş Bankası’nın İstanbul Levent’teki genel müdürlük binası, BREEAM In Use Denetçisi’nin yaptığı değerlendirme sonucunda mevcut notunu yükselterek ‘mükemmel’ seviyesinde yeşil bina sertifikası almaya hak kazandı.

İş Bankası Yeşil Bina sertifikası alan ilk Türk bankası oldu!

Türkiye İş Bankası’nın İstanbul Levent’teki genel müdürlük binası, Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından verilen ve tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen “BREEAM In- Use” sertifikasını “Çok İyi” dereceyle almaya hak kazandı

Toyota Plaza Onatça, ilk breeam sertifikalı galeri olmayı hedefliyor!

Sosyal sorumluluk çerçevesinde. sürdürülebilirlik ve çevre dostu olmak anlayışı ile tasarlanan TOYOTA ONATÇA projesi, Türkiye'de İlk BREEAM sertifikasını almaya hak kazanan galerisi ve servisi olmayı hedefliyor.

Akbatı Residences BREEAM Sertifikası aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından hayata geçirilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Akbatı Residences Projesi, çevre dostu yeşil binalara verilen BREEAM sertifikasını almaya hak kazandı.

Akasya Acıbadem Breeam sertifikası aldı!

kasya Acıbadem'in Kent Etabı'nın içinden, sıradışı mimarisiyle yükselen Akasya'nın, şehrin yeni buluşma noktası olması hedefleniyor, Türkiye'de bu kadar büyük bir proje ile Breeam sertifikası almaya hak kazanan tek proje oldu.

Türkiye'de 40 firma, 58 proje LEED ve BREEAM sertifikası aldı!

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de "Yeşil Bina" bilinci her geçen gün artıyor. Bilinç arttıkça yeşil bina yatırımı yapan inşaat firmalarının sayısı da çoğalıyor. Türkiye'de bugüne kadar 40 firma, ürettiği 58 projeye LEED ve BREEAM sertifikası aldı

35.Sokak’ın ilk etap satışlarının yüzde 60’ı tamamlandı!

İzmir’de inşaatı devam eden, BREEAM Sertifikalı konut projesi 35.Sokak’ın ilk etap satışlarının yüzde 60’ı tamamlandı. Türkiye’nin çelik yapı sistemi ile inşa edilen en büyük konut projesi olan 35. Sokak, tüm Türkiye’den yoğun talep görüyor

35. Sokak İzmir'de 149 bin TL'ye! İlk etabın yüzde 60'ı satıldı!

İzmir'de inşaatı devam eden, Türkiye'nin ilk ve tek BREEAM Sertifikalı konut projesi 35. Sokak'ın ilk etap satışlarının yüzde 60'ı tamamlandı

BREEAM İn Use Denetçisi Haberi

BREEAM İn Use Denetçisi

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da sürdürülebilirlik konusunda saygın bir kuruluş olan ve tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen İngiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM İn Use Denetçisi'nin yaptığı değerlendirme sonucunda, İş Bankası'nın 2014'te "çok iyi" olan yeşil bina sertifikası bu yıl "mükemmel" seviyesine yükseltildi. 


Sertifika düzeyinin yükseltilmesinde işletim sistemlerinin ve tüketimlerin takip edilmesi, raporlanması ve belgelenmesi, enerji verimliliği kapsamında yapı içinde kullanılan belirli alanlardaki aydınlatma armatürlerinde LED uygulamasının başlatılması, bina için risk değerlendirme raporu hazırlanması, afet hazırlık ve koordinasyonu hakkında raporlama ve iyileştirme yapılması, bina kullanıcıları için iş güvenliği eğitimleri verilmesi, bina dışındaki peyzaj alanlarının ekolojik değerini artırmak için iyileştirmelerin yapılması, bisiklet parklarının oluşturulması ve enerji ihtiyacının bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilmeye başlanması gibi...