04 / 05 / 2024

brexit ülkeleri

brexit ülkeleri

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Arap ülkeleri arasında bir ilk gerçekleşiyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ülkenin ilk nükleer santralinin faaliyete geçmesi için onay verildi. Santral, Arap ülkeleri arasında da bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Türkiye İMSAD’dan Brexit açıklaması!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Brexit sonrası İngiltere ile yeni bir yol haritası çıkarılmalı. İnşaat malzemesi sektörünün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin başında gelen İngiltere pazarını rakip ülkelere kaptırma riski var” diye konuştu.

En yaşanır kentler Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde!

En Yaşanır kentleri Kuzeyliler koruyor. İstanbul'un karışıklığının içinden bakınca mümkün değilmiş gibi geliyor. Oysa trafik sorunu olmayan, erişilebilir bol yeşil alanları bulunan, havası temiz olan kentler de bulunuyor. Bu kentlerin toplandığı bölge ise Kuzey Avrupa Ülkeleri

Kanal İstanbul’a Benelüks ülkeleri talip!

Kanal İstanbul için planlama sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansmanla ilgili görüşmeler sürüyor. Çinliler de ilgileniyor ama en çok ilgili olan Benelüks ülkeleri'' diye konuştu.

IMF Başkanı Georgieva: Brexit sancılı olacak!

IMF Başkanı Georgieva, "Brexit'in sancılı olacağı çok net. Dikkate değer şekilde Avrupa ve İngiltere'ye bağımlı düşük gelir grubuna ait ülkeler konusunda özellikle endişeliyim." ifadesini kullandı.

Brexit, hem Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Brexit, hem AB'nin hem bana göre Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına." dedi.

Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye konut edinme bakımından dünyanın en cazip ülkeleri arasına girmiştir. Hükümetlerimiz döneminde yabancılara satılan gayrimenkullerin tutarı, net 35 milyar dolara yakındır" dedi..

brexit ülkeleri Haberi

brexit ülkeleri

Londra, Avrupa finans piyasalarının kalbi olarak görülüyor. Ancak İngiltere bu ay 50.maddeyi yürürlüğe sokarak AB`den ayrılma sürecini (Brexit) resmen başlatmaya hazırlanırken, uluslararası bankalar Londra’daki merkezlerinde binlerce çalışanı İngiltere dışına taşımaya hazırlanıyor. Avrupa’daki birçok şehir de Londra’dan pay kapmak için adeta savaşıyor.


Londra ile ilgili en büyük endişe finansal pasaport ve Londra’daki euro cinsinden işlemlerde clearing. Londra’dan Avrupa operasyonlarını yöneten çok sayıda finans şirketi, finansal pasaport uygulaması yoluyla Avrupa’daki müşterilerine kolaylıkla hizmet sağlayabiliyor. İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ardından, özellikle Londra’daki finans şirketlerinin Avrupa pazarına erişiminin kesilmesinden endişe ediliyor. Bundan dolayı bazı kuruluşların AB içinde yer alan diğer finans merkezlerine kayabileceği belirtiliyor. Finans merkezleri de Londra’dan pay kapmak için adeta savaşıyor. Paris ve Frankfurt bu savaşta öne çıkan isimler. Londra’dan boşalacak olan bu...