16 / 05 / 2024

btk demiryolu açılış töreni

btk demiryolu açılış töreni

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Mezra Köyü mevkiisinde yapılan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinin ilk ray kaynağı törenine katıldı...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yarın açılıyor!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılış töreni yarın Bakü'de gerçekleşecek. Projenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

18 şehir yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanıyor!

Türkiye'de 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.Hizmet vermeye başladığından bu yana büyük ilgi gören YHT'lerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu.

Ordu fındığı için demiryolu ağı ve liman talebi!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

Kerç Köprüsü'nün açılışı Aralık 2019'a ertelendi!

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından inşaatına başladığı Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak Kerç köprüsünün demiryolu kısmının kullanıma açılış tarihi Aralık 2018'den Aralık 2019'a erteledi.

Gotthard Base en tuhaf açılış töreni ile açıldı!

İsviçre'nin Alp Dağları'nın altından geçen ve Avrupa'nın kuzeyi ile güneyi arasındaki mesafeyi kısaltan dünyanın en büyük demiryolu tünelinin açılış töreninde yapılan gösteri akıllarda soru işaretleri yarattı.

Çin'in Pan-Asya Demiryolu Ağı'nda inşaat Mayıs 2016'da başlayacak!

Çin ve Tayland arasında imzalanan anlaşma ile Bangkok'un merkez olacağı "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesinde ilk adım atıldı. Projede inşa aşamasının Mayıs 2016'da başlaması öngörülüyor.

3. köprüde önce karayolu sonra demiryolu açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Önce karayolu ardından demiryolu açılacak.

Lütfi Elvan: BTK demiryolu projesi güçlenme projesidir!

Bakan Elvan: "BTK demiryolu projesi herhangi bir proje değil, bir kardeşlik projesidir, birlikte kalkınma ve güçlenme projesidir" dedi. Elvan, bu hat ile sadece topraklardan topraklara değil, gönüllerden gönüllere sevgi ve kardeşlik hattı kurduklarını vur

İdris Güllüce: Kazakistan BTK demiryolu hattının bitmesini bekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattına ilişkin, ''Hükümetin gayretleriyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek hatla bu bölgenin gelişmesi umulandan fazla olacak" dedi

btk demiryolu açılış töreni Haberi

btk demiryolu açılış töreni


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesiyle ilgili olarak "Bu sadece Azerbaycan'ın, Gürcistan'ın, Türkiye'nin projesi değil; Orta Asya Cumhuriyetleri'nin projesi, Çin'in projesi, Balkanlar'ın projesi, Ortadoğu ülkelerinin, hatta Avrupa Birliği ülkelerinin projesidir. Bu projeyi gerçekleştirdiğimizde herkese açık olacak. Bölgenin, ülkelerimizin refahı daha da artacak. Daha fazla dostluklar kurulacak. Daha fazla birlikte iş yapacağız" dedi.


Bakan Yıldırım, beraberinde Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvirikkashvili ile Mezra köyü mevkisinde yapılan (BTK) Demiryolu Projesi ilk ray kaynağı törenine katıldı.


Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, hayallerin birer birer gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, projenin hikayesinin çok eski olduğunu söyledi.


Projenin ilk defa 1993 yılında gündeme geldiğini ancak aradan 10 yıl geçmesine rağmen projede en ufak bir ilerleme olmadığını...