05 / 05 / 2024

Buca imar planlaması

Buca imar planlaması

Buca Belediyesi, Buca’da binlerce vatandaşı ilgilendiren Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı taslağını ikinci kez oda, dernek temsilcilerinin ve vatandaşların görüş ve önerilerine sundu.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Şehir Plancıları Odası'ndan İzmir Buca'daki imar planı değişikliğine ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Buca'da yapılan nazım planı değişikliği yeni tartışmalara sebep oldu. 

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Buca Zafer Mahallesi'ne imar barışı da çare olmadı!

Buca Zafer Mahallesi’ndeki 20 evin sahibi İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Mahalle sakinlerine Buca Belediyesi’nden birer uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, İmar Barışı’nda bulunulmasına rağmen evlerdeki bazı eklentilerin 31 Aralık 2017 yılından sonra yapıldığının tespit edildiği belir

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

Buca Kırıklar'da kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Buca ilçesine bağlı Kırıklar Mahallesi’nde imar barışı yasası sonrası orman arazisine yapılan 50 ev, belediye ekiplerince yıkıldı...

İzmir Buca’da imar fırsatçıları seferberliği!

İzmir Kaynaklar’daki arazi talanına Buca Belediyesi’nden geçit yok. Süresi dolan İmar Barışı üzerinden kırsal bölgelerinde kaçak yapılara karşı  gece gündüz çalışan Buca Belediyesi zabıta ekipleri, fırsatçılara göz açtırılmıyor.

Buca için uygulanabilir imar planları oluşturulacak!

Kentsel dönüşüm, imar ve çevre projelerinde önceliğin yeşil alan varlığını arttırmak olduğunu dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Buca’yı eskisi gibi üzüm kokan, nefes alan bir kent haline getireceğiz” dedi.

Buca imar planlaması Haberi

Buca imar planlaması

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı taslağını vatandaşların görüş ve önerilerini almak üzere görüşmeye açarak katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını ortaya koydu. İlkini 14 Nisan’da yaparak İmar planının çerçevesini Bucalı vatandaşlara aktaran Buca Belediyesi, öneriler doğrultusunda yeniden şekillendirdiği planı ikinci kez görüşmeye açtı.


Buca Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçedeki oda, dernek, esnaf temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıya katılıp Adatepe, Dumlupınar, Menderes, Yaylacık ve Vali Rahmi Bey Mahallerinin bulunduğu 34 hektar alan içerisinde binlerce vatandaşı ilgilendiren plan için görüş ve düşünceleri dinleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Sadece Buca için değil, İzmir için önemli bir alanı konuşuyoruz. Kenti planlarken atacağımız her adımı mümkün olduğunca sivil toplum örgütleri, dernekler, meslek odaları ve vatandaşlarımızla paylaşmaya...