05 / 05 / 2024

Bucada problemler çözülecekmi

Bucada problemler çözülecekmi

Buca'daki trafik ve imar sorunu ile ilgili geçen bir yılda mesafe alınamadığını dile getiren ilçe halkı, Başkan Levent Piriştina'nın bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyor.

Gayrimenkul paylaşımı sorunlarında arabulucu çözümü!

Gayrimenkul paylaşımında ve miras davalarında birçok problem yaşanıyor. Bu problemler ‘arabulucular’ seçeneğiyle dargınlık, kırgınlık olmadan hızlıca çözülebiliyor.

Depremzedelerin karşılaştığı hukuki sorunlar nasıl çözülür?

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında birçok farklı problem gündeme geliyor. Peki depremzedelerin, deprem ardından karşı karşıya kaldıkları problemler nasıl çözülebilir?

Müteahhitten kalma problemler nasıl çözülür?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhitten kalma problemler nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. 

Kiralama dönemlerinde problemler çözülecek!

TEB, Kiraplus ile iş birliği sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında kiralama dönemlerinde yaşanan problemlerin azaltılması planlanıyor.

2002 yılında İstanbul'un ulaşım sorunu ancak 2023 yılında çözülecekmiş!

2002 yılında Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı ''Ulaşım Master Planı'' çerçevesinde 2023 yılına kadar İstanbul'un ulaşım sorununu çözecekmiş. 7 milyar dolarlık plana göre 2023 yılının sonunda kente 787 kilometre raylı sistem hattı döşenecekmiş.

2000 yılında Zülfaris Sinagogu müzeye dönüştürülüyormuş!

2000 yılında Karaköy Perçemli Sokak'taki 18. yüzyıldan kalma Zülfaris Sinagogu, 500. Yıl Musevi Vakfı tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecekmiş. Restorasyonla birlikte Osmanlı-Musevi etkileşimi ortaya çıkarılacakmış.

1946 yılında Yakacık'tan Kartal'a su verilecekmiş!

1946 yılında kurulacak su tesisatıyla Kartal'a su verilecekmiş. Belediyeler Bankası'ndan alınan 160 bin lira kredi ile Yakacık'taki su kaynağı Kartal'a ulaştırılacakmış ve böylece Kartal'ın su problemi de çözülecekmiş. .

Modoko'da Etem Özçelik başkanlığa yeniden seçildi

Modoko'da yönetim kurulu başkanlığına yeniden İ. Etem Özçelik seçildi

Beylikdüzü'nün çehresi Office Park ile değişecek

Beylikdüzü'nde 2011'de tamamlanacak rezidans, ofis ve otelden oluşacak İstanbul Office Park projesi bölgenin çehresini değiştirmeyi amaçlıyor

Rus Oligarklar Fransız sahillerindeki evlerini satıyor

Küresel ekonomik krizden Rus oligarklarının da olumsuz etkilendiği ve özellikle Fransız sahillerindeki emlaklarını düşük fiyatlardan sattığı bildirildi

Fiyaka Beylikdüzü'nde 89 bin TL'ye! Zamsız son 6 gün!

Fiyaka Beylikdüzü'nde 10 bin TL'lik fiyat avantajı için son gün 12 Nisan!

Halis Toprak'tan TMSF'ye özür

Toprakbank'a el konulması sonrasında gerek TMSF gerekse başkanı Ahmet Ertürk hakkında sert açıklamalarda bulunan işadamı Halis Toprak özür diledi

Eski Fransız Yetimhanesi Bebeköy Residence olacak

Bebeköy Residence projesi, Bebek sırtlarında, 160 yıllık geçmişe sahip eski Fransız Yetimhanesi'nin, orijinaline sadık kalınarak tamamen yenilenen binalarında hayata geçecek

Bucada problemler çözülecekmi Haberi

Bucada problemler çözülecekmi
Buca'da vatandaşlar ilçenin en önemli sorunlarından olan imar ve trafik sorunu konusunda adım atılmasını bekliyor. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina göreve gelir gelmez Gölet ve Buca Tenis Kulübü gibi belediyenin kapanan tesislerini yeniden hizmete soktu.


Belediyenin bir diğer icraatı ise 1990 yılında kurulan Buca Belediyespor'un tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonları ve dünya çapında derece yapmış sporcular çıkarması oldu. Buca Belediyespor'da branş sayısı 15'e çıkarıldı. Bucalı vatandaşlar, Piriştina'nın kültür alanlarını elden geçirmesini istiyor. İlçe halkı ayrıca Yedi Göller gibi simge değeri taşıyacak projelerin hayata geçirilmesini talep ediyor.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Erdem Aytaş (Kasap): Başkandan önümüzdeki 4 yılda daha çok hizmet ve projeler bekliyoruz. Sosyal yönden iyi, halkın içinde ama projelerini görmek istiyoruz.


Ömer Karakuş (Nalbur): İmar sorunu Buca'nın kanayan yarası. İnsanlar arsasına...