09 / 05 / 2024

Bucak OSB iş başvurusu

Bucak OSB iş başvurusu

Ağırlıklı olarak mermer firmalarının faaliyet gösterdiği Bucak OSB'de 81 firmaya daha yer tahsisi yapıldı. Halen bin 500 kişinin istihdam edildiği OSB'de yeni firmaların da üretime geçmesi ile çalışan sayısının 5 bine çıkması hedefleniyor.

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni adım!

Mars Investment’ın Genel Müdürü Hakan Bucak, halihazırda gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya 250 bin dolarlık yatırım karşılığında tanınan vatandaşlık hakkının 500 bin dolara yükseltilmesinin konuşulduğunu belirtti. Bucak, geçişin kademeli yapılması tavsiyesinde bulundu.

Midyat OSB için çalışmalar tamamlandı!

Midyat Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirmek üzere çalışmalar tamamlandı. OSB, 2021 yılında Türkiye'de kurulacak ilk OSB olacak.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Yozgat'ta inşa edilecek OSB için 38 milyon TL kaynak!

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde inşası planlanan Fuat Oktay Organize Sanayi projesi için bakanlık tarafından 38 milyon 100 bin TL kaynak ayrıldı.

Sivas’ta OSB için yer tahsisleri devam ediyor!

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi üzerinde 224 adet sanayi parseli buluyor. Elektrik ve içme suyu isale hattı altyapı inşaatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanan bölge, yeni yatırımcılarını bekliyor...

İkitelli OSB için yeni arazi arayışı!

İkitelli OSB Başkanı Mahmut Aydın, İkitelli OSB olarak yeni yatırım arazisi arayışında olduklarını bildirdi. Aydın, ''İstanbul'a yakın illerden birinde 4 milyon metrekarelik OSB arazisi arayışımız var'' diye konuştu.

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

Bucak OSB iş başvurusu Haberi

Bucak OSB iş başvurusu


Halen faaliyet gösteren 40 firmada bin 500 kişinin istihdam edildiği Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım talebinde bulunan 81 firmaya daha toplam 129 parsel tahsis edildi. Söz konusu 81 firmanın da üretim faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Bucak OSB'de istihdam edilen kişi sayısı 5 bine çıkacak. Altyapı çalışmaları devam eden Bucak OSB'de yıllık 90 milyon dolar düzeyinde seyreden ihracatın da Cumhuriyetin 100 kuruluş yılı olan 2023'te 500 milyon dolara çıkması hedefleniyor. 

Bucak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muzaffer Özdemir, OSB'nin 80 hektarlık bir alanda kurulduğunu ifade ederek, "40 firmanın üretim faaliyeti içinde olduğu OSB'de altyapı çalışmaları devam ediyor. 129 parsel alanda 81 firmaya yer tahsisi yapıldı. Bu firmalar üretime başlamak için inşaat ve yatırım çalışmalarına devam ediyor. Bucak OSB'de halen faaliyette bulunan firmaların yüzde...