16 / 05 / 2024

bükreş binaları eski

bükreş binaları eski

Romanya'nın Başkenti Bükreş'de binaların cepheleri ciddi bir restorasyon çalışmalarına ihtiyaç duyuyor. Her an depremde yıkılma olasılığı taşıyan binalarda kırmızı uyarı levhaları yer alıyor

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

BİM'den telefon alacaklara müjde! Samsung Galaxy A12'de indirim! 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en çok tercih edilen perakende şirketleri arasında yer alan BİM’den eski cep telefonunuza veda etmenizi kolaylaştıracak!

Uygun fiyatlı telefon Samsung Galaxy A12'ye BİM'den dev indirim! Sakın kaçırmayın! 14 Ağustos 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin en büyük perakende şirketleri arasında yer alan BİM’den eski cep telefonunuza veda etme fırsatı geldi! BİM, Samsung Galaxy A12'yi indirimli fiyatı ile yeniden satışa çıkardı. Peki, BİM'de Samsung Galaxy A12 fiyatları ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Oğuz Gündoğdu yaşamını yitirdi! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? 

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Peki Oğuz Gündoğdu kimdir? 

Burak Elmas'tan Florya arazisi açıklaması!

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Dursun Özbek, Florya araziyle ilgili "Yaptığınız operasyonun Galatasaray'a neye mal olduğunu başkan gelsin açıklasın" dedi. Özbek'e yanıt veren başkan Burak Elmas ise, Florya arazisindeki son durumu anlattı.

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Altınyıldız Classics, Romanya'daki 5. mağazasını hizmete açtı!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Altınyıldız Classics, Romanya'daki 5. mağazasını Bükreş Baneasa Shopping City'de hizmete açtı. 

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

bükreş binaları eski Haberi

bükreş binaları eski


Bükreş'de eski binalar çok güzel fakat bakımsız. Yakın geçmişin komünist mimarisi alabildiğine kaba ve çirkin. Herkese iş, aş, ev verme ideali yaşama zevkinden feragat etme anlamına gelmiş belli ki. Cinepolitica Uluslararası Politik Filmler Festivali’nin gala mekanı Cinema Studio’nun ve Sinemacılar Sendikası’nın içindeki kompleks gibi işlevini sürdürüyor.


Çavuşesku’nun Cumhuriyet Evi olacak diye başlattığı ama içine yerleşmeden devrildiği, dünyanın en büyük sivil mimari yapısı da Bükreş’te! Tabandan tavana mermer kaplı iç mekanı, sahteliği üzerinden akan, hiçbir tarza sahip olmadığı gibi eklektik bile denemeyecek kadar taklidim ben diye bağıran dekorasyonuyla dehşet verici bir savurganlık örneği. En azından parlamento ve senatoya evsahipliği yapıyor, çok sayıda salonuyla kongre merkezi ihtiyacını gideriyor. Kaç bin metreküp mermer kullanıldığını öğrenmek ve Çavuşesku ile ilgili birkaç anekdotu dinlemek için...