05 / 05 / 2024

Bundesbank

Bundesbank

ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu....

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

Avrupa da yüksek enflasyona karşı faiz silahına mı sarılacak?

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüksek enflasyonun kalıcı olmasını önlemek için temmuzda faiz oranlarını yükseltmesi gerektiğini söyledi. FED'in ardından Avrupa'da faiz artışına mı hazırlanıyor?

Bundesbank “Enflasyon Rekor Kıracak”

Bundesbank tarafından önemli bir uyarı geldi; “Artan enerji fiyatları nedeniyle enflasyon rekor kıracak”…

Almanya'daki gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmiyor!

Alman Merkez Bankası Bundesbank, Şubat ayı değerlendirmesinde tekrar gayrimenkul sektöründeki fiyat yükselişine ilgi çekti. 2020 senesinde yaşandığı gibi 2021 senesinde de emlak fiyatlarında değerinin üstünde bir yükseliş gerçekleştiği gözlemlendi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Almanya'da konut kredilerine talep arttı!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülkede hane halkı bireylerinin sahibi olduğu hisse senedi gibi finansal varlıklarına ilişkin yılın ikinci çeyrek verileri yayınladı. Verilere göre, Almanya'da konut kredilerine talep arttı.

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Almanya ekonomisini inşaat sektörünün sağlam duruşu ile sürdürecek!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, ekonomiye yönelik şubat ayı raporunu yayımladı. Raporda güçlü iş gücü piyasası ve inşaat sektörünün etkisiyle sağlam duruşunu sürdüreceği kaydedildi...

Alman inşaat endüstrisindeki canlılığın devam etmesi bekleniyor!

Bundesbank, ekonomiye yönelik bu yılın ağustos ayı raporunu yayımladı, raporda “Alman inşaat endüstrisindeki canlılığın ise devam etmesi bekleniyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Almanya’da gayrimenkul fiyatları arttı!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, ekonomik büyüme ülkede gayrimenkul fiyatlarını artırdı.

Almanya'daki gayrimenkul balonu ciddi sorunlara yol açacak!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Almanya ekonomisinin yüksek gayrimenkul fiyatlarından bankaların zayıf karlılığna kadar bir dizi riskle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bundesbank Haberi

Bundesbank

Konut fiyatları artışına dikkat çeken Almanya Merkez Bankası Bundesbank, emlak balonu uyarısında bulundu. 


ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu. Financial Times gazetesine göre, Bundesbank'ın uyarısı, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasının "çok fazla gevşek" olduğunu söyleyen Almanlar'ın endişelerini besleyecek. Bundesbank'ın refinansman oranı yüzde 0.5 ile rekor düşük düzeyde seyrediyor. 


Diğer taraftan uyarı, uluslararası yatırımcıların dünya genelinde konut fiyatlarını sıçrattığı sinyallerine bir yenisini daha ekliyor. Konut fiyat artışı trendi, yatırımcıların "sığınılacak liman" olarak adlandırdığı fırsatların eksikliğini ve tahvil ve hisse senetleri gibi geleneksel varlık sınıflarındaki düşük getirileri yansıtıyor. 


2010'DAN BU YANA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR 

Bundesbank, konut fiyatlarındaki hızlı artışın özellikle en büyük 7...