10 / 05 / 2024

Burak Kılanç yazıları

Burak Kılanç yazıları

1997’de tek bir vakıf üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümü varken, bu yıl sayı 31’e yükseldi. Artış, “Kalite düşüyor mu?” sorusunu birlikte getiriyor. Okullara öğrencilerini iyi yetiştirmek için büyük görev düşüyor.

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İzmir'de yıkılan binanın müteahhidinden şoke eden açıklama!

İzmir'i yıkan depremden sonra şoke eden bir paylaşım ortaya çıktı. Depremde iki bloğundan biri yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Şerafettin Ağar, sosyal medya hesabından, "6.8 büyüklüğünde bir deprem İzmir'deki yapıların yarısını yıkıp geçer" ve "Mezarda oturuyoruz" demiş. 

İzmir'de yıkılan binanın arazisi tarla çıktı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Hürriyet köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında; İzmir'de yıkılan binalardan birinin sulak arazi üzerine inşa edildiğini dile getirdi.

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Beyrut Limanı çevresinde toplanan onlarca Lübnanlı, ellerinde Lübnan bayrakları, yaktıkları mumlarla gerçekleştirdiği gösteride yıkılan kentin imar edilmesini istedi. 

Burak Kılanç yazıları Haberi

Burak Kılanç yazıları


2013 ÖSYS’de inşaat mühendisliği bölümünü isteyen adaylar, 68’i devlet, 30’u vakıf ve 5’i de Kıbrıs üniversitesi olmak üzere 103 farklı okul içinden tercih yaptı. Bu üniversitelerdeki toplam 10 bin 179 kontenjanın yüzde 74’ü devlet üniversitelerindeydi. Büyükşehirlerde ise vakıf üniversitelerinin ağırlığı daha fazlaydı. İstanbul’daki kontenjanların yüzde 67’si vakıflardaydı. 


VAKIFLARA TALEP DÜŞÜK

İlk yerleştirmelerde devlet üniversitelerindeki örgün inşaat mühendisliği kontenjanlarının tamamı doldu. Devlette boşluk sadece ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda kaldı. Devlet kontenjanlarına talep bu kadar yoğunken, vakıflarda durum aynı değil. Bu yıl vakıf üniversitelerinde 26 programın kontenjanı dolmadı ve bunların taban puanı oluşmadı. Bu programlar arasında yüzde 25 burslu kontenjanların da bulunması, inşaat mühendisliğinde arz-talep dengesinde dikkate alınması gereken bir gelişme olduğunu gösteriyor. Durum böyle olsa da ek yerleştirme döneminde iki vakıf üniversitesinde...