18 / 05 / 2024

bursa 0.5 emsal

bursa 0.5 emsal

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Oda Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 0.50 emsal artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

Eylül ayında ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı!

Dış ticaret istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda eylülde geçen yılın aynı ayı genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları Nisan ayında yüzde 0,5 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere’de konut fiyatları bu senenin nisan ayında yüzde 0,5 artış gösterdi.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Euro, bugün dolar kuru karşısında yüzde 0,5 değer kazarak yükselişe geçerken son dakika euro ile ilgili Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, euro böyle olacak.

11 yıl sonra bir ilk! Dünyayı yakından ilgilendiren flaş karar

Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e yükseltti. Mevduat faizi de 50 paz puan artışla sıfıra düştü. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım geldi.

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

Merkez Bankası yeni rakamı açıkladı! Nisan'da 107,7 oldu

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 107,7 oldu. Nisan ayında, ankete katılan iş yerlerinin yüzde 47,7'si üretimlerini kısıtlayan faktör bulunmadığını belirtti.

Amerika'da Şubat harcamaları 0.5 arttı!

İnşaat harcamaları, şubat ayı esas alındığında yüzde 0.5 oranında artış göstererek sektör beklentilerinin altında kaldı.

Dolara yüzde 0.5 faiz geliyor! Bankadan açıklama geldi

Dolar, Türkiye'de 15 lira sınırında geziyor. Türkiye'de geçtiğimiz yılın son günlerinde 18 liraya dayanan dolardaki yükseliş kur korumalı mevduat hesaplarıyla frenlendi. ABD Merkez Bankası ise dolara yüzde 0.5 faiz verecek. Dolar üzerinden borcu olanlar dikkat!

bursa 0.5 emsal Haberi

bursa 0.5 emsal

Sözlerinin başında, son günlerde artan terör olaylarını kınadıklarını ifade eden ve şehitlerimizle ilgili üzüntülerini ifade eden Şimşek, “Halka rağmen, halk için yaşanabilir kent mücadelesini sürdüreceğimizi ifade ediyor ve Değerli halkımızı günlük rant hesapları ve göz boyamalara aldanmayıp bu güzel kente sahip çıkmaya ve çocuklarımıza güvenle yaşanabilir alanlar bırakabilmek için mücadeleye çağırıyoruz” dedi.


“Değerli halkımızın ve siz saygıdeğer basın mensuplarının sormaları gereken ‘Odalar neden her şeye itiraz ediyor?’ sorusu değil; ‘Neden itiraz edilecek bu kadar yanlış var?’ sorusudur” diyen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek’in açıklaması şöyle;


“Bursa Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında, 17 ilçenin nazım imar planlarının tümüne “Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir” şeklinde bir...