01 / 05 / 2024

bursa 4t uygulaması

bursa 4t uygulaması

Bursa'yı yaşanabilir yapmak için 4T'den (ticaret, tarım, turizm, teknoloji) başlamak gerektiğini söyleyen Şahin, "39 bin hektar yapılaşmanın 19 bin hektar gibi büyük bir bölümü kaçak, ruhsatsız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Bursa'da 40 bin yapı için ücret ödendi!

Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasına Bursa'dan 400 bin başvuru geldi. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı. 

Bursa Yıldırım'da 8 kat uygulaması başlıyor!

Bursa Yıldırım'da örnek kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Bölgede 6 mahallenin imar planı onaylandı. 8 kat uygulaması ilçede başlıyor.

Bursa'da tek tip imar uygulaması kısa sürece hayata geçirilecek!

İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, tek tip imar uygulamasının Bursa'da en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Bursa'daki Tolon Fabrikası yıkılıyor!

Bursa'da 1950'li yıllarda ilk yerli çamaşır ve bulaşık makinesinin üretildiği tarihi Tolon Fabrikası'nın, kentsel dönüşüm projesi uygulaması kapsamında yıkılmasına başlandı.

Bursa'daki emsal artışı dönüşümü tetikledi!

Bursa’da kentsel dönüşümün sağlanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan ve hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de hükümet tarafından desteklenen 0.50 emsal artışı uygulaması dönüşümü tetiklerken, Ataevler’teki 37 blokluk Umut Sitesi’nde de yıkımlar başladı.

Bursa Hamitler 1. Etap Alt Gelir Grubu TOKİ başvuruları!

Bursa Hamitler 1. Etap AGG Toplu Konut Uygulaması projesi stoklarında yer alan 1 adet konut kurasız olarak açık satışa çıkarılıyor. İşte, Bursa Hamitler 1. Etap Alt Gelir Grubu TOKİ başvuruları...

TOKİ Bursa Hamitler 1. Etap 2016 başvuru tarihleri!

TOKİ'nin Bursa Hamitler 1.Etap Toplu Konut Uygulaması projesinde yer alan 1 adet standart konur kurasız olarak satılacak. İşte, TOKİ Bursa Hamitler 1. Etap 2016 başvuru tarihleri...

bursa 4t uygulaması Haberi

bursa 4t uygulaması

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Necati Şahin, Türkiye Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) Genel Merkezi'nde "Başka Bursa Yoktu' isimli kent sorunları üzerine şehir planlaması semineri verdi.


TESİAD bünyesindeki işadamlarıyla buluşan Şahin, "Taraf tutmayan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, tarafsız bir kurum olan TESİAD'ı çok önemsiyoruz. Başta anayasa çalışması olmak üzere hazırladıkları çalışmaları ilgiyle takip ediyoruz" dedi. Bursa'nın karnesini gözler önüne seren Şahin. "Bursa 16 büyükşehir arasından 15. yaşanabilir kent, 81 ilin sıralamasında ise 38. durumda. Bursa'daki kaçak yapılaşmanın altını çizen Şahin, "39 bin hektar yapılaşmanın 19 bin hektar gibi büyük bir bölümü kaçak, ruhsatsız" dedi. Bursa'yı yaşanabilir yapmak için 4T'den (ticaret, tarım, turizm. teknoloji) başlamak gerektiğini söyleyen Şahin, "Bıı unsurlar Bursa'nın olmazsa olmazı, vazgeçilmezi" dedi. 


Stadyum'un belediye...