03 / 05 / 2024

bursa antik kent avm

bursa antik kent avm

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Bursa Myrleia Antik Kenti'ndeki AVM inşaatına tepki!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, yasalara karşı hareket edildiğini ve kültürel değerlerin yok edildiğini dile getirdi.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın yeni merkezi olacak!

Bursa’nın merkezinde 2 bin araçlık otoparkıyla kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı’nda hafriyat çalışmaları devam ediyor. 

Bursa’daki metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da kent estetiğini bozan ve sosyal riskler oluşturan metruk binalar tek tek yıkılıyor. 

Hasankeyf’te yıkım hızlandı!

Batman’da tamamlaması planlanan Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinin yıkım işlemi sürüyor.

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

bursa antik kent avm Haberi

bursa antik kent avm

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 3. derece arkeolojik sit alanı ilan ederek imara açtığı Mudanya liman mevkiinde, 2012 yılında AVM inşaatına başlandı. AVM'nin temel kazıları sırasında M.Ö. 7. yüzyıla ait antik kentin duvarlarına ve taş heykellere rastlandı.

Sputnikwes'te yer alan habere göre kurul, inşaatın devam etmesine izin verirken, antik kente ait tarihi kalıntıların da cam çerçeve içinde koruma altına alınarak AVM'nin alt katında sergilenmesini kararlaştırdı.

Yaşam savunucularının oluşturduğu Myrleia Antik Kent Platformu, Bursa 1. İdare Mahkemesi'nde, kurul kararının iptali istemiyle dava açtı. Danıştay'ın 2 kez bozarak yerel mahkemeye geri gönderdiği dosyada, yargı süreci sürüyor. 

Yargı sürecinde el değiştiren AVM'nin yeni sahibi şirket, otoparkla birlikte 9312 metrekarelik alana inşa edilen tesisi işletmeye açabilmek için 'imar barışı' başvurusunda bulundu ve yapı kayıt...