08 / 05 / 2024

Bursa Arap Hamamı restore çalışmaları

Bursa Arap Hamamı restore çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi, yatırım ataklarına Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açarak devam ediyor. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk’ta şube açacak olan Bursa Kebap Evi, Arap yatırımcıların markajına girerek One Stop Khalifa City şubesi için MBI Mubarak

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Bursa'ya Arap köyü kurulacak!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid'le bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Stratejik kararlar aldık. Arap yatırımcı ve turist sayısında ciddi artış bekliyoruz" diye konuştu.

Arap iş adamları, Bursaspor'un stadını ziyaret etti!

Ortadoğu Turizm Seyahat Acentaları Derneğinin (OTSAD) organizasyonu ile çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen bir grup Arap iş adamı, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nı gezdi.

Bursa İznik'teki sondaj çalışmalarında hamam kalıntıları bulundu!

Bursa İznik'te inşaat sondajı yapıldığı sırada Roma Dönemi'ne ait bir evin hamam kalıntıları ortaya çıktı. Çıkan hamam kalıntılarında 2 metre genişliğinde geometrik bezeneklerin olduğu yer mozaiği bulundu.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa Arap Hamamı restore çalışmaları Haberi

Bursa Arap Hamamı restore çalışmaları


Bursa’nın özellikle kültür turizminden hak ettiği payı alması için 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce yıllık geçmişi bulunan bir tarihi eseri daha ayağa kaldırıyor. Küçük Kumla’da ‘Arap Hamamı’ diye bilinen ve 300 yıl önce yaptırıldığı tahmin edilen tarihi eserin yeniden hizmete alınması yönündeki restorasyon çalışmalarına başlandı. Tarihi hamam eski kimliğine dönmek için gün sayarken; Başkan Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la birlikte tarihi mekanda incelemelerde bulundu.


Başkan Altepe, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını söyledi. En büyük zenginlik kaynağının kentlerin ziyneti olan tarihi eserler olduğunu belirten Başkan Altepe, tüm dönem eserlerinin son birkaç...