06 / 05 / 2024

bursa belediyesi çevre yatırımlarına hız verdi

bursa belediyesi çevre yatırımlarına hız verdi

Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarına ağırlık verdi. Başkan Recep Altepe, çevreyi korumak ve inşaat firmalarına kolaylık sağlamak için kentin farklı noktalarında hafriyat döküm sahaları oluşturduklarını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan ettiği Davutkadı Mahallesi'ndeki dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

İzmir Narlıdere'de gündem kentsel dönüşüm!

İzmir Narlıdere Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm planları için çalışmalara başladı. 

Eskişehir'de metruk binalar yıkılıyor! 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığı ile güvenliğini tehdit eden yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Antalya'ya Çevre Eğitim Merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi,Çevre Eğitim Merkezi inşa ediyor.

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

Yeşilköy'deki askeri alanın imar planına itiraz!

Bakırköy Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve askıya çıkan planlara itiraz edecek.

Diyarbakır Bağlar’da kentsel dönüşüm için dev işbirliği!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerin başını çeken Bağlar ilçesinde sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı. Bağlar ilçe belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışıp 5 yılda kentsel dönüşümü gerçekleştirecek.

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

Bursa Belediyesi'nden 6.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bursa İli, Osmangazi ilçesi, Alemdar Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 6 milyon 700 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün satışı 4 Nisan 2019 Perşembe günü yapılacak. 

bursa belediyesi çevre yatırımlarına hız verdi Haberi

bursa belediyesi çevre yatırımlarına hız verdi

Bursa'ya yeniden 'yeşil' kimliğini kazandırmak için çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan inşaat atığı hafriyatları kaçak olarak döken firmalara ceza keserken, diğer taraftan kontrollü hafriyat döküm sahalarına Akçalar mevkiinde bir yenisini daha ekledi. 


Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çevre meselesini daha çözüme kavuşturuyor. Daha önce Hamitler TOKİ konutlarının kuzeybatısında bulunan alanı hafriyat döküm sahası olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için yeni sahalar açıyor. Belediyeden izinsiz kaçak olarak rastgele hafriyat atıklarını çevreye döken firmalara araç başına 146 bin TL para cezası uygulayan Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümleri önlemek amacıyla Akçalar mevkiindeki boşaltılmış bir taş ocağını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak hafriyat döküm sahasına dönüştürdü. Bu sayede kentin batı yakasında faaliyet gösteren inşaat firmalarının atıklarım rahatlıkla...