12 / 05 / 2024

Bursa Bıçakçılık Müzesi açıldı mı

Bursa Bıçakçılık Müzesi açıldı mı

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, tamamlanma aşamasına gelen Bıçakçılık Müzesi'ni hizmete açıyor.

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Resmi Gazete'de, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına dair karar yayımlandı. İşte karara ilişkin tüm detaylar...

Dosa Haritacılık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dosa Haritacılık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serdar Alaş ve Şükrü Demirhan Özalp ortaklığında kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatları buz kestirdi! Karaborsacılık mı yapılıyor? Hemen bakın! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler, son günlerde gübre fiyatlarını ve gübre piyasasında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Gübre fiyatları buz kestirdi! Karaborsacılık mı yapılıyor? Hemen bakın! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil! Artık farklı bir çağ geliyor! İşte detaylar!

Artık Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil. Dizel araçlara dair bildiklerinizi unutun. İşte detaylar!

Aldebaran Ormancılık Mühendislik Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aldebaran Ormancılık Mühendislik Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Yasin Remzi Aksoy tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.

Bursa'da beton dökümü sırasında inşaat kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Bursa'da bir inşaatta beton döküm işlemi sırasında kalıp çöktü. Meydana gelen kaza sonucunda 4 işçi yaralanarak İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Tekirdağ Şehir Hastanesi dev bir sağlık üssü olacak! 

Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan,  geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin detayları hakkında bilgi verdi. Kalkan, hastanenin bölgenin sağlık üssü olacağını dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Silivri Belediyesi'nden sağlık yatırımları için yer tahsisi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, devam eden sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Selimpaşa Yoğurthane bölgesine sağlık ocağı yapımıyla ilgili bütçenin onaylandığını da dile getirdi.

Bursa Bıçakçılık Müzesi açıldı mı Haberi

Bursa Bıçakçılık Müzesi açıldı mı


8500 yıllık arkeolojik dönemden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda tarihi miras çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Bursa’yı müzeler şehri haline getiriyor. 


Karagöz Müzesi ve Kent Müzesi’nin ardından Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi, İpek Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Kılıç Kalkan Müzesi ve Vakıf Kültürü Müzesi gibi eserlerle müze sayısını 17’ye çıkaran büyükşehir, Bıçakçılık Müzesi’ni de hizmete açıyor. Kent Müzesi’nin güneyinde, Valilik binasına 100 metre mesafedeki iki sivil mimarlık örneği binayı restore ederek ilk günkü orijinal haline dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, bu iki binayı Bıçakçılık Müzesi olarak ziyarete açacak.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Müzeler Akademisi’nin Türkiye’deki temsilcisiyiz...