10 / 05 / 2024

Bursa büyüme oranları

Bursa büyüme oranları

Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın gözü yükseklerde. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor" dedi

Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor!

Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın gözü yükseklerde. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor" dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

İnşaattaki büyüme ülke ekonomisindeki büyümenin göstergesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, "Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi'nden dönüşüme yetki talebi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin taleplerini kabul ederse, Bursa'da yepyeni bir dönem başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarına devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca'daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kurduğu tribün ile enerji üretiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler kapsamında Dobruca’daki içme suyu ana hattına kurduğu tribün ile saatte 500 kilovat elektrik enerjisi üretmeye başladı

Fitch Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttiğini aslında bu yıl için sonuç tahminlerinden biraz daha iyi olduğunu açıkladı

Fitch Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, “ Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.

Konuttaki büyüme dekorasyona hız verdi!

Konutta son yıllarda yaşanan hızlı büyüme ev dekorasyonu sektörünü de hızla geliştiriyor. İlk adımlar yıllar önce atılsa da ev dekorasyonunda esas ivme son yıllarda yakalandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi köprülerde aydınlatma çalışması yapıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem yenilenmeye başlanan Ankara yolu üzerindeki köprüler ile estetik korkulukları ve de aydınlatma çalışmaları ile yoldan geçenlere görsel şölen yaşatıyor.

Haluk Dinçer: 2015 büyüme açısından zor bir yıl olacak!

The Boston Consulting Group’un CEO Konferansı’nda konuşan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 2015’in büyüme açısından zor bir yıl olacağını belirtirken, özellikle eğitim konusunda uzun dönemde Türkiye için alarmların çaldığını söyledi

Türk perakende devleri 2015'te en az yüzde 15 büyüme öngörüyor!

Türkiye perakende sektörünün devleri 2015'e en az yüzde 15 büyüme hedefiyle giriyor. Genel seçimden negatif etkilenmeyeceklerini belirten sektör oyuncuları, "2015 daha iyi olacak. Yatırımlarımızı artırıp yurtdışında atağa kalkacağız" diyor

NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik: 2014 yılı bizim için büyüme yılı oldu!

Son 1 yılda 3.000'den fazla konut satışı gerçekleştirerek, aynı zaman diliminde 6 projemizin de teslimini tamamladık" diyen NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik: "2014 yılı bizim için büyüme yılı oldu" diyerek projelerini anlattı.

Bursa büyüme oranları Haberi

Bursa büyüme oranları


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor. Ancak bu öncülüğü devam ettirmek ve daha ileriye taşımak, geleneksel sanayi ve ticaretimizi dönüştürmekten geçiyor" ifadelerini kullandı. 


Burkay, yazılı açıklamasında, dünya ekonomisinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, bilginin yeniliğe dönüştüğü ülkelerin zenginleştiğini vurgulayarak, ulusal zenginliğin bir ülkenin doğal kaynaklarından ve işgücünden daha çok rekabetçiliğine ve inovasyon yapabilme kapasitesine bağlı olduğunu belirtti.  


Dünyanın en çok Ar-Ge yapan ilk 2 bin şirketi arasında 2012 yılında sadece 6 Türk şirketi olduğunu hatırlatan Burkay, TÜBİTAK kaynaklı bilgilere göre Türkiye'nin 2006-2011 arası Ar-Ge harcamasındaki artış oranının Çin'den sonra ikinci sırada yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 


Burkay, Ar-Ge...