11 / 01 / 2025

bursa çelik yapılar uygulama kursu timsah arena

bursa çelik yapılar uygulama kursu timsah arena

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından üyelerine yönelik “Çelik Yapılar Uygulama Kursu” düzenlendi. Kursta, yapı bileşenlerinin imalatı, iş akışı ve atölyelerde bulunan alet, makine ve malzemeler hakkında bilgi verildi...

Yapısal çelik sektörü, senede 300 bin konut yapabilir! 

TUCSA Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, yapısal çelik sektörü ile ilgili konuştu ve çelik yapıların avantajlarına değindi. İşte o açıklamalar...

Depreme dirençli kentler için acil çağrı: Çelik yapılar daha çok yaygınlaşmalı!

Çelik yapıları temsil eden tek sivil toplum örgütü olan Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından düzenlenen 25.Yapısal Çelik Günü, “Depremle Yaşamak için Çelik Yapı” sloganıyla, ülkemizin en önemli sorunu deprem tehdidine dikkat çekti.

Türk Yapısal Çelik Derneği, sektör temsilcilerini 4 Aralık'ta bir araya getiriyor!

Çelik yapıları temsil eden tek sivil toplum örgütü olan Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA); 25.Yapısal Çelik Günü'nü 4 Aralık Aralık'ta gerçekleştirecek.

Depreme karşı çelik yapı çözümü! Konut sektörüne örnek proje hayata geçiriliyor!

Consera Kurucusu ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, güvenli yapıların oluşması için çelik binaların yaygınlaşması gerektiğini söylüyor.

Çelik yapıların özellikleri neler? Uzmanlar açıkladı! İşte 18 maddede çelik yapıların özellikleri

Çelik yapılar, geleneksel yapılara göre, 7 ile 10 kat daha hafif ve bu oranda deprem kuvvetine de daha az maruz kalmakta. Son zamanlarda depreme dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çeken çelik yapıların özellikleri neler? İnşaat doktoru sosyal medya hesabından açıkladı.

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar için önerilerini sıraladı. Bu kapsamda "Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar önceliklendirilmeli" denildi. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Gelişmiş ülkelerde birincil tercih olan ve geniş kullanım alanlarına sahip çelik yapılar depremden sonra Türkiye’de de oldukça rağbet görmeye başladı. 

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 30 bin TL sermaye bedeli ile Yener Karadağ ve Tarkan Ayağlar ortaklığında kuruldu.

bursa çelik yapılar uygulama kursu timsah arena Haberi

bursa çelik yapılar uygulama kursu timsah arena


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından üyelerine yönelik “Çelik Yapılar Uygulama Kursu” düzenlendi.


İnşaat Yüksek Mühendisi İlker Yılmaz Türker tarafından verilen kursta, yapı bileşenlerinin imalatı, iş akışı ve atölyelerde bulunan alet, makine ve malzemeler hakkında bilgi verildi. Kursun ardından uygulamalı eğitime geçen mühendisler, Oytaş İnşaat’ın çelik imalat atölyesine düzenlenen gezide, atölyelerin işleyişi ile kullanılan alet ve malzemeleri yakından görme fırsatı buldu. İnşaat Mühendisi Erhan Çetin ve atölye sorumlusu Dursun Arslan’dan bilgi alan mühendisler, çelik çatı ve konstrüksiyon imalatının yapıldığı atölyede imalata yönelik kesme, bükme makinaları, plazma makinesi ve çalışma prensipleri ile gazaltı kaynak, tozaltı kaynak, elektrot kaynak ve boya işlemleri hakkında bilgilendirildi.


Uygulamalı eğitimin ikinci ayağı ise halen yapımı devam eden Timsah Arena Stadyumu oldu. Proje sorumlusu İnşaat Yüksek Mühendisi...