18 / 05 / 2024

bursa Danışment köyü arsa sorunu

bursa Danışment köyü arsa sorunu

Bursa'da 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan bütünşehir kanunuyla arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Ares 2000 İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ares 2000 İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Mila Akdeniz, Şerefnaz Demirer ve Uğur Can Erşen ortaklığında kuruldu.

Burcu Kara, Bursa'daki köy evini yeniledi!

Başarılı oyuncu Burcu Kara, Bursa İznik'teki köy evini baştan aşağı yeniledi...

Lades Danışmanlık Yönetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lades Danışmanlık Yönetim Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gülsüm Celayir ve Nurcan Durmaz ortaklığında kuruldu.

Cmr Alışveriş Merkezi Danışmanlık Yönetim Ve Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Cmr Alışveriş Merkezi Danışmanlık Yönetim Ve Kiralama Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Özkan Şenyüz tarafından kuruldu.

SPV Partners Proje Geliştirme Yönetim Danışmanlık Yönetim Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

SPV Partners Proje Geliştirme Yönetim Danışmanlık Yönetim Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ali Genç tarafından kuruldu.

Bensu Soral Alaçatı’dan eski köy evi aldı!

İçerde dizisinin yıldızı Bensu Soral, kazandığını gayrimenkule yatırdı. Oyuncu Alaçatı’dan eski bir köy evi satın aldı.

Axess Unıted İnşaat Yatırım Danışmanlık Yönetim İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Axess Unıted İnşaat Yatırım Danışmanlık Yönetim İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Ammar Aswad tarafından kuruldu.

İş GYO-Tecim Yapı'dan Kadıköy'e 262 odalı 4 yıldızlı otel!

İş GYO-Tecim Yapı, İstanbul Kadıköy'de İbrahimağa Mahallesi'nde 91.5 milyon TL değerinde otel inşa edecek. 262 odalı olarak planlanan otelin hafriyat çalışmalarına 2018 Şubat'ta başlanılacak..

Bursa'da insanlık köyü inşa ediliyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Nalınlar Mahallesi'nde bungalovlardan oluşan 3 "insanlık köyü" inşa ediliyor. Yeni proje ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edilecek.

Fırat Bina Yönetimi Turizm Bilişim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Fırat Bina Yönetimi Turizm Bilişim Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeynal Fırat tarafından kuruldu.

İnci Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

İnci Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe İnci İlhan tarafından kuruldu.

Burcu Cem Yıldırım Mimarlık Müteahhitlik Ve Mimari Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Burcu Cem Yıldırım Mimarlık Müteahhitlik Ve Mimari Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Tic.Ltd.Şti 10 bin TL sermaye ile 9 Ağustos'ta Cem Yıldırım ve Burcu Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Sona Yönetim Sosyal Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sona Yönetim Sosyal Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mürsel Türk tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

bursa Danışment köyü arsa sorunu Haberi

bursa Danışment köyü arsa sorunu

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Danışment köyünde, 1950'li yıllarda 52 çiftçi bir araya gelerek, şahıs arazisi olan 891 dönüm araziyi satın aldı. Hayvanlarını otlatmak için devasa arazi satın alan çiftçiler, burayı köy tüzel kişiliğine geçirerek, bütün köyün istifadesine sundu. Ancak 2012 yılında çıkan bütünşehir yasasıyla Danışment köyü mahalleye dönüştü. Yeni kanunla birlikte arazi Karacabey Belediyesi’nin mülkiyetine geçti.


ETÜT ÇALIŞMASINA İZİN VERMEDİLER

Çıkan yasadan sonra arazide incelemede bulunan yetkililer, arazinin mera vasfını kaybettiğine karar verdi. Bahse konu arazinin belediye tarafından imara açılması girişimine hız verildi. Dedelerinin para vererek satın aldığı tapulu arazinin belediyeye geçmesine tepki gösteren köylüler konuyu yargıya taşıdı.

Etüt çalışması yapmak için araziye sondaj makinesi gönderen belediye yetkilileri köylülerin direnişiyle karşılaştı. Sondaj yaptırmak istemeyen köylüler iş makinesinin çalışmasına izin vermeyerek yetkililerle görüşmek...