07 / 05 / 2024

Bursa Demir Demirtaş

Bursa Demir Demirtaş

Bursa’nın önde gelen inşaat firması Demir Demirtaş, başlattığı birbirinden değerli projelerle göz dolduruyor. Firmanın sahibi Atilla Demirtaş, inşaat sektörünün canlılığını sürdüreceğini belirtiyor...

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

İnegöl'de tehlikeli yıkım! Demir toplamaya çalıştılar!

Bursa İnegöl'de, 2 katlı binanın yıkımı sırasında bazı fırsatçılar tehlikeye aldırış etmeden demir toplamaya çalıştı. Canlarını hiçe sayan yaklaşık 20 kişiyi görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Milli Emlak'tan 10.9 milyon TL'ye 2 arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Dumlupınar mahallesi'nde bulunan 2 arsayı 29 Eylül 2020 günü saat 13:30 ile 14:00'da düzenlenecek.

Bursa depreme ne kadar hazır? Dönüşümde neden hareket yok?

Bursa'da Bugün Gazetesi köşe yazarı Mesut Demir, bugünkü yazısında ''Mesut Demir Bursa depreme ne kadar hazır? Kentsel dönüşümde neden hareket yok?'' konusunu kaleme aldı....

Osmangazi Demirtaş'ın çehresi yeni yatırımlarla değişti!

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta Osmangazi Belediyesi’nin yatırımlarıyal planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri ortaya çıktı.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Bursa Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Bursa'nın Demirtaş ilçesinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Bölgede yapımı süren Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Bursa Demir Demirtaş Haberi

Bursa Demir Demirtaş

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; TÜRKİYE yüzde 87’si deprem kuşağında yer alan bir ülke. Bu yüzden güvenli yapıların inşası son derece önem taşıyor. Nitekim 6306 sayılı “kentsel dönüşüm yasası”da güvenli olmayan, çürük binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesini amaçlıyor.

Bu çerçeveden bakıldığında kentsel dönüşüm projeleri Türkiye’de daha çok uzun süre gündemde yer alacak gibi görünüyor. Bu da bir yandan güvenli binaların sayısını artırırken bir yandan da inşaat sektöründeki ciddi büyümenin ekonomiye önemli bir ivme katacağı anlamına geliyor. Nitekim inşaat sektöründeki gelişmeler de bu yönde.

Türkiye genelindeki bu yapılaşma çalışmaları; tüm şehirleri etkileyeceği gibi Bursa’yı ve Bursa inşaat firmalarını da etkileyecek. Kentsel dönüşümden İstanbul yolu aksındaki gelişime, imar yönetmeliklerinin Bursa’ya etkilerinden konut fiyatlarına kadar olan tüm çalışmalar Bursa’yı çalkantılı hale getirse de...