06 / 05 / 2024

bursa Demirkapı dönüşüm

bursa Demirkapı dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kollan sıvayan Osmangazi Belediyesi, eski Bursa olarak bilinen Demirkapı'yı yeniden inşa etmekte kararlı, Ancak vatandaş tedirgin.

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa'da kentsel dönüşüm engelleri çözülüyor!

Bursa’da kentsel yenilenme nedeniyle yıkılan ancak yasadaki boşluklar sebebi ile bir türlü yapılamayan alanların dönüşümüne imkan sağlayan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm talimatları gündeme gelmişti. Bu talimatların ardından Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa'daki dönüşüm rezaletine son verin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm konusundaki talimatının ardından gözler İstanbul’da Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’ne çevrildi.

Bursa Soğanlı dönüşüm projesinde 1. etapta hayat başladı!

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında alt yapı, çevre düzenlemesi, park ve yol çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

bursa Demirkapı dönüşüm Haberi

bursa Demirkapı dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kollan sıvayan Osmangazi Belediyesi, eski Bursa olarak bilinen Demirkapı'yı yeniden inşa etmekte kararlı, Ancak vatandaş tedirgin: Dönüşüm Doğanbey gibi olursa? 


BAKANLIK EL ATTI


Yıllarca kaçak yapılaşmanın baskısı altında kalan Demirkapı Mahallesi'nde şimdilerde ise dönüşüm konuşuluyor. Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Demirkapı'da dönüşüm için kolları sıvadı. 70 bin metrekare alandan oluşan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı master çalışmanın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölgenin fotoğrafını çekti. Demirkapı Mahallesi'nin, kentin diğer bölgelerine göre konut kalitesi, çevre düzeni ve konfor düzeyi bakımından geri kalmış; ekonomik olarak da gelişemeyen bölgelerden biri olduğu belirtilen raporda alan genelindeki yapıların sağlıklı bir...