24 / 07 / 2024

Bursa esnaf kira indirimi

Bursa esnaf kira indirimi

Esnafa nefes aldıracak yeni bir düzenlemeyi uygulamaya alan Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, esnafa kira indirimi müjdesi verdi. 

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

İzmir esnafından kira tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuru yaptı! 

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafa verilen kira desteğinde rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu dönemde 2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuruda bulundu. 

Bursa esnaf kira indirimi Haberi

Bursa esnaf kira indirimi

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, esnafa kira indirimi müjdesi verdi. 12 aylık TÜFE oranı 16,33 olarak belirlenirken, 264 belediye kiracısından 133'ü indirimden yararlandı. Ocak ayında kira artışı gelen 89 esnafın ödeyeceği kiralar ise 16.33'e göre yeniden düzenlendi.

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, göreve geldiğinde 30 milyon lirayı aşkın borcu olan bir belediyeden, bu zamana kadar çalışanlarının maaşlarını aksatmamış, hizmet aldığı esnaf ve firmaların alacağını geciktirmemiş bir belediye yönetimine imza atan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni bir düzenlemeyi uygulamaya aldı.

Türkiye'de üst üste gelen zamlar esnafı zor duruma sürüklerken Başkan Türkyılmaz, esnafa rahat bir nefes aldıracak kira indirimi müjdesi verdi. 12 aylık TÜFE oranı 16,33 olarak belirlenirken, 264 kiracının 133'ü bu indirimden yararlanma hakkına sahip oldu. Ocak ayında...