29 / 04 / 2024

Bursa İnegöl dayanıksız bina

Bursa İnegöl dayanıksız bina

Bursa’nın İnegöl ilçesinde depreme dayanıksız binalar yıkılıyor. İnegöl Belediyesi Fen işleri ekipleri Alanyurt’ta bulunan eski düğün salonu binasını dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Bursa İnegöl'de 2 adet arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! 

Bursa İnegöl Belediye Başkanlığı, Bursa ili, İnegöl ilçesi, Akhisar ve Kurşunlu mahallelerinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Bursa İnegöl'deki arsaların fiyatları ne kadar? 

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Milli Emlak Bursa İnegöl'de imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Bursa İnegöl'deki arsa da yer alıyor. 

TOKİ Bursa İnegöl 2+1, 3+1 fiyatları ne kadar? 12 soruda TOKİ Bursa İnegöl 2022!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Bursa İnegöl 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Bursa İnegöl projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Bursa İnegöl 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Bursa İnegöl projesini satışa çıkarıyor! İnegöl'de 1.449 lira taksitle konut fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa İnegöl Karalar Mahallesi projesini satışa çıkarıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere toplam 88 adet konut yer alıyor.

Depreme dayanıksız raporu alınmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız. Çok ağır ve ağır hasar alacağı öngörülen bina sayısı 83 bine çıktı" dedi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yapı stokunu değerlendirdi.

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa İnegöl dayanıksız bina Haberi

Bursa İnegöl dayanıksız bina

Bursa’nın İnegöl ilçesinde depreme dayanıksız binalar yıkılıyor.

İnegöl Belediyesi Fen işleri ekipleri Alanyurt’ta bulunan eski düğün salonu binasını dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Geçmişte Alanyurt’umuza yıllarca düğün salonu olarak ayrıca sağlık ocağı ve jandarma binası olarak hizmet eden bu binamız yapılan teknik analiz neticesinde dayanıksız olduğu tespit edilmiştir. Yapılan test değerlendirmelerinde TSE’nin beton basınç mukavemetinin C 16 beton sınıfının altında olduğu anlaşılan eski düğün salonumuzun yıkımını gerçekleştiriyoruz. Yapılan tahlillerde güçsüz ve dayanıksız olduğu tespit edilen binanın herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına zaman kaybetmeden yıkılmasına karar verilmiştir. Yıkım çalışmalarının tamamlanması ve temizlik işlemlerinin yapılmasının ardından gerekli istişareler yapılarak yıkım alanında ihtiyaca uygun yeni bir uygulama yapılacaktır” şeklinde...