28 / 07 / 2024

Bursa İpekiş yıkılacak mı

Bursa İpekiş yıkılacak mı

BURSA 3’üncü İdare Mahkemesi, Atatürk’ün de katıldığı törenle 1 Ekim 1925’te temeli atılan Cumhuriyet dönemine ait simge yapılardan İpekiş’teki yıkımla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İpekiş’in yıkım sonrası 95 milyon liralık yatırımla termal otele dönüştürülmesi planlanıyor.

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Bursa Büyükşehir 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Veyselkarani Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak.

Bursa Büyükşehir, Nilüfer'de 4 arsa satacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan 4 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Valiliği, depremde yıkılacak okulların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, "24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır" denildi...

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Bursa'da kişi psikolojisini olumsuz etkileyen kaçak yapılar yıkılacak!

Bursa’da kaçak yapıların yıkılmasını ve inşaatı yapan müteahhitler ile firmaların cezalandırılmasını öngören karar, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Bursa'daki 2 bin 700 konutluk dev proje yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada yurttaşların ucube olarak tanımladığı şehrin merkezindeki Doğanbey Projesi’ni hak sahibi vatandaşları mağdur etmeden yıkacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir'den 53 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi'ne bağlı Başköy Mahallesi'ndeki 5 arsayı ihale ile satıyor. İhale 15 Mayıs'ta yapılacak..

Bursa İpekiş yıkılacak mı Haberi

Bursa İpekiş yıkılacak mı

BURSA 3’üncü İdare Mahkemesi, Atatürk’ün de katıldığı törenle 1 Ekim 1925’te temeli atılan Cumhuriyet dönemine ait simge yapılardan İpekiş’teki yıkımla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İpekiş’in yıkım sonrası 95 milyon liralık yatırımla termal otele dönüştürülmesi planlanıyor.


Bursa ve Türkiye sanayisi açısından önemli yatırımlarından İpekiş Fabrikası’nın temeli 1 Ekim 1925’te atıldı. İş Bankası’nın katkılarıyla kurulan Bursa Dokumacılık Fabrikası (İpekiş) 1927 yılında hizmete açıldı. Atatürk de 19 Ocak 1933’te Kültürpark bitişiğinde 32 dönüm arazi içinde, kurulan fabrikayı ziyaret ederek, anı defterine "İpekiş Fabrikası’nda gördüklerimden çok sevinç duydum" diye yazdı. Bursa yöresinde koza üretimi ve ipek böcekçiliğinin teşviki amacıyla kurulan tesis, 1940’larda Yün-İş ile birleşti. 1991’de özelleştirilen İpekiş, Tarman Grup tarafından işletilmeye başlandı. Bu firma da DOSAB’ta yeni tesisler yapınca eski fabrikanın yıkılarak...