05 / 07 / 2024

Bursa Karacabey barınma evi

Bursa Karacabey barınma evi

Bursa’daki barınma evinde her kış binlerce evsiz vatandaşa kucak açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey'e de yeni bir kompleks kazandırmak için proje çalışmalarına başladı.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

Bursa Karacabey barınma evi Haberi

Bursa Karacabey barınma evi


Bursa’yı geleceğe taşıyacak büyük projeleri hayata geçirirken, kadınlar, çocuklar, engelliler gibi toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal projelere de büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesine de önemli bir sosyal kompleks kazandırıyor. Karacabey’in Esentepe Mahallesi’ne yapılacak aşevi ve barınma evinden oluşacak kompleks ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacını karşılayacak, evsizler için ise sıcak bir yuva olacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte Esentepe Mahallesi’nde aşevi ve barınma evinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelere sosyal tesisler kazandırma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Tüm ilçelerimizin de gerçek anlamda kent merkezi için çalışıyoruz. Bu kapsamda Karacabey ilçemize de aşevi ve barınma evinden oluşan bir kompleks kazandıracağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız burada karınlarını doyurabilecek, kalacak...