29 / 04 / 2024

bursa konut yıkımları

bursa konut yıkımları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada yurttaşların ucube olarak tanımladığı şehrin merkezindeki Doğanbey Projesi’ni hak sahibi vatandaşları mağdur etmeden yıkacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tam kapanma döneminde kent genelinde yapılacak yardımları açıkladı. Aktaş bu dönemde kiracılardan kira tahsilatı yapılmayacağını dile getirdi. 

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi'nde yıkım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Hanlar Bölgesi'ni kamufle eden binaları teker teker ortadan kaldırıyor.

AB'den İsrail'in yıkımlarına tepki!

AB Komisyonu, İsrail'in Filistinlilere ait evleri yıkmasına ilişkin açıklama yaptı. Komisyon, "AB'nin uzun süredir koruduğu tutumu doğrultusunda, İsrail makamlarının devam eden yıkımları derhal durdurmasını bekliyoruz" dedi...

İsrail'in Filistin'deki yıkımlarına tepki!

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Milhim, İsrail güçlerinin işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilerin konutlarına yönelik başlattığı yıkımları "etnik temizliğin bir parçası" olarak nitelendirdi. 

Gölcük Sanayi Çarşısı'ndaki yıkımlar tamamlandı!

Gölcük Eski Sanayi Çarşısı'nda yıkımlar tamamlandı. Bölgede devam eden alan temizleme çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "6 tırla 1 haftada çalışmalar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir’in 2018 yılı faaliyet raporuna onay!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında toplanan Bursa Belediye Meclisi, 2018 mali yılı faaliyet raporunu onayladı.

bursa konut yıkımları Haberi

bursa konut yıkımları

Cumnuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2026 yılının Bursa’sını tasavvur etmek ve görevdeki 400.gününü değerlendirmek amacıyla Merinos'ta basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Alinur Aktaş, Nilüfer’de kentsel dönüşümle ilgili 150 site sahiplerinin mağduriyetiyle ilgili bir soruya, “Şehir Plancıları Odası,müteahhitler, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım Belediye Başkanları ve ben defalarca bir araya geldik. Şu andaki bakanımıza gittik. Onların da itiraz etmediği ama bundan sonra da bu uygulamanın yapılmayacağı bir karar alındı. Daha önce kişi başı yaşam alanı 35 metrekare , donatı alanı 17 metrekare oluyordu. Donatı alanının 17 metrekareden 10 metrekareye düşürülmesi konusunda bir defaya mahsus kolaylaştırma kararı çıktı. Bundan sonraki iş müteahhitlerde. Müracatlar başladı. Mütahhitle hak sahipleri arasında yapılmış anlaşma var. Kooperatifler vardı. Bazıları yapmayıp vatandaşı sıkıntıya koymuşlardır....