03 / 05 / 2024

Bursa Suuçtu Şelalesi sosyal tesis inşaatı

Bursa Suuçtu Şelalesi sosyal tesis inşaatı

Mustafakemalpaşa belediyesince kısa bir süre içerisinde Suuçtu Şelalesinin göbeğine Sosyal Tesis projesi adı verilen inşaat çalışmaları durduruldu.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Alinur Aktaş: Bursa'da 70 bin konut riskli!

Deprem kuşağında olmasına rağmen her yıl 50 bin adet yeni kaçak binanın eklendiği Bursa'nın, depreme hazırlıklı olmaması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündeme alındı. Uzmanlar, çalışmalara ilişkin konuştu.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Türk sporu en modern tesislere kavuştu!

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Bursa'nın raylı sistem hattı 114 kilometreye çıkacak!

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve adayı Alinur Aktaş, “Bursa için bir yol haritası belirledik. 20 yılda yapılan 54 kilometrelik raylı sistemi, 114 kilometreye çıkaracağız” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa beton ormanına döndü!

Bursa'nın beton ormanına döndüğünü söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bursa’nın tarihi ve kimliğine uygun değişim ve dönüşüme ihtiyacı var'' diye konuştu.

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Suuçtu Şelalesi sosyal tesis inşaatı Haberi

Bursa Suuçtu Şelalesi sosyal tesis inşaatı

Mustafakemalpaşa belediyesince kısa bir süre içerisinde Suuçtu Şelalesinin göbeğine Sosyal Tesis projesi adı verilen inşaat çalışmaları durduruldu. 


Belediyeye göre çevrecilerin tepkisi nedeniyle durdurulduğu iddia edilirken başka kaynaklar belediyeyi doğrulamıyor. İnşaat ruhsatında durdurulmasının nedenini büyük durduruldu ihtimalle Milli Emlak Müdürlüğü'nün durdurmuş olacağı söyleniyor. Belediye yetkilileri çevrecilerin sesine duyarsız kalamazdık diye yayın yaptırıyor. 

Temeli atılmadan neden araştırma yapılmadığını merak eden kaynaklar Suçtu Şelalesi gibi doğayla iç içe bir cennet köşesine ucube bir yapının yapılması neyin nesi oluyor? Bildiğimiz kadarıyla eski kaymakam Adem Saçan döneminde çizilmiş bir projenin olduğunu anımsıyoruz. Bu proje doğaya uygun bungolo evlerin yanında sosyal tesislerde doğaya uygun olarak tasarlanmış. 


Belediyece temeli atılan ve iptal edilen inşaatın yer seçimi de başlı başına bir felaket. Adeta Suçtu Şelalesinin önünün kapatılması için çaba sarf...