02 / 05 / 2024

bursa yeşil alan yapılaşma

bursa yeşil alan yapılaşma

Olay Gazetesi yazarlarından Şule Vural Alkan bugünkü köşe yazısında yeşil alanların yapısal alana dönüşmesi konusuna değindi. Alkan, yazısında belediye başkanlarının ve okurlarının görüşlerine yer verdi...

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

Bursa Yeşil Camii restore edildi!

Bursa İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer alan caminin restorasyonuna geçen yıl başlanılmıştı.

Bursa Yeşil Cami, Kadir Gecesi ibadete açıldı!

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyon çalışmalarıyla Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı. Caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu'ndan projenin tasdiki bekleniyor.

Bursa Yıldırım'daki dönüşümde yeşil alanlara öncelik veriliyor!

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerinin büyük bölümü yeşil alandan oluşuyor. Yeşil alanlar ve parklar bir şehrin can simididir." dedi.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

İznik Yeşil Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in sembol eserlerinden biri olan ve 1378 yılında Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan Yeşil Cami’yi özgün kimliğine kavuşturacak restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hızla sürdürüyor

Yeşil başkent adayı Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek!

Bursa'nın geleceğinin tartışıldığı "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa'nın kendine has özellikleriyle geleceğe taşınması vurgulandı

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasitesi iki katına çıkıyor!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yeşil Çevre Koopeıatifi'nin kapasitesinin 2015 yılında 2 katına çıkacağını açıkladı. Gürsu Yeşil Çevre Kooperatifi'nin genel kurul toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, tesis hakkına bilgi verdi.

Bursa’da Akıllı ve Yeşil Şehirler konuşuldu!

“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana ve Antalya’dan sonra üçüncü durağı, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa oldu.

bursa yeşil alan yapılaşma Haberi

bursa yeşil alan yapılaşma

Altınşehir Mahallesi`nde imar planlamasında yeşillik ve park alanı olarak ayrılmış olan 16 bin metrekarelik alanımız Nilüfer Belediyesi`nce yapılmak üzereyken, projeye 10 bin metrekareden büyük olduğu için Büyükşehir Belediyesi tarafından el konuldu. Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne giderek cami cemaatı için çay ocağı ve halka hizmet verecek bir kafeteryanın da projeye dahil edilmesi ricasında bulunduk, önerimiz olumlu karşılandı, ilk tasarı proje de bize verildi. Mahalle halkı ile yapılan toplantıda engelli vatandaşlara da hizmet verecek şekilde, etrafında yürüme ve koşu yollarının olduğu, içerisinde çay ocağının, halka açık kafeteryanın bulunduğu, sportif donanıma elverişli parkın yapılmasının çok büyük memnuniyet yaratacağı şeklinde karar alındı ve yazılı olarak müdürlüğe bildirildi. Ancak sonrasında yeni projeyi görünce hayal kırıklığına uğradık. 


Projede park alanının yaklaşık 4 bin metrekarelik kısmının...