04 / 05 / 2024

bursada belediye lojmanlarının yerine ne yapılacak

bursada belediye lojmanlarının yerine ne yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki lojmanları törenle yıkıldı. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda 26 parselde bulunan 13 blok yerine yapılacak 180 dairelik modern yaşam alanı, 2015 yılında tamamlanacak...

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

550 bin TL'ye sıfır ev sahibi olma fırsatı! Bu 2+1'ler kaçmaz! Hemen bakın!

Niğde Belediyesi, Niğde ili, Merkez ilçesi, Efendibey, Şehitler, Şahinali, Yağdan mahallelerinde yer alan 73 adet lojmanı satıyor. İşte o lojmanların fiyatları ve büyüklükleri...

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Halk GYO, Adapazarı Belediye Binası'nı 10 milyon TL'ye satın aldı!

Halk GYO, Adapazarı Belediyesi mülkiyetinde bulunan Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 78 Ada 233 nolu parselde kayıtlı ana gayrimenkulün zemin ve 1. normal katındaki 3 no'lu bağımsız bölümü 10 milyon TL bedelle satın aldı. 

bursada belediye lojmanlarının yerine ne yapılacak Haberi

bursada belediye lojmanlarının yerine ne yapılacak


Bölgedeki dönüşüm kapsamında Ertuğrulgazi Mahallesi Huzurevi altında uzun yıllardır bulunan ve artık eskiyerek çürüğe çıkan Büyükşehir Belediyesi lojmanları, yoğun katılım sağlanan törenle yıkıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak "Bursa’nın en önemli semtlerinden biri olan Ertuğrulgazi Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi lojmanlarının yıkılıp yerine yeni, modern ve kaliteli bir yerleşim alanının yapılmasıyla örnek gösterilecek bir mekan haline gelecek." dedi.


Başkan Altepe, riskli yapıların insan yaşamını tehdit ettiğini hatırlatarak, vatandaşların da herşeyi devletten beklemeden, kendi yaşadıkları binalarla ilgili olarak duyarlı davranmaları ve gerekli kontrolleri ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Altepe, "Bursa’da binaların yenilenmesi için tüm kentin harekete geçmesi gerekiyor. Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki yıkım çalışmasında 13 blokta yıkım yapılıyor. Riskli çürümüş bu binaların yıkımını birkaç gün sonra yapacaktık ancak...