06 / 05 / 2024

Bursada inşaatlara mühür

Bursada inşaatlara mühür

Bursa'da 87 inşaatın işçi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı için mühürlendiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel bu sayının Türkiye genelinde ise 758 olduğunu söyledi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Büyük inşaatlar sokağa çıkma yasağında çalışacak!

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Mayıs saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre, büyük inşaatlara çalışma izni verildi...

Yarım kalan inşaatlara kredi müjdesi!

Konut sektöründe faiz indirimleriyle gelen canlanmayı sürdürecek başka bir adım daha atılacak. Evlerini dönüşüm için müteahhitlere veren ve maddi sebeplerden dolayı tamamlanamayan inşaatlar için Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank üzerinden kullanılabilecek kredi paketi geliyor...

Yeni kredi destek paketi: Yarım kalmış inşaatlara da destek sağlanacak!

Yeni kredi destekpaketinde 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajıyla kredi sağlanacak. Destek paketiyle yarım kalmış inşaatların tamamlanmasına yönelik destek de sağlanacak.

TOKİ inşaatlara devam ediyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin hemen her bölgesine yaptığı inşaatlara hız kesmeden devam devam ediyor. İşte satışa çıkan konutlar ve şehirleri... 

Bursada inşaatlara mühür Haberi

Bursada inşaatlara mühür

Bursa'da 87 inşaatın işçi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı için mühürlendiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel bu sayının Türkiye genelinde ise 758 olduğunu söyledi. 


Türkiye genelinde yaşanan iş kazalarının çoğunun madenlerde ve inşaatlarda meydana geldiğini ifade eden Tezel. iş kazalarından kaynaklanan ölümlerin ise en çok inşaatta olduğunu dile getirdi. Tezek son dönemde denetimlerin sıklaştığına dikkat...