04 / 05 / 2024

bursanın konaklama kapasitesi artacak mı

bursanın konaklama kapasitesi artacak mı

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Yeni Peugeot e-2008 artık Türkiye'de! İşte fiyatı

Peugeot, B sınıfı 2008 SUV modelinin tamamen elektrikli olan versiyonunu Türkiye'de satışa çıkardı. Tamamen elektrikli olan e-2008, gerçek koşullarda 332 kilometreye kadar sürüş menzili sunarken aracın batarya kapasitesi için ise şirketin 8 yıl veya 160.000km garanti sunduğu ifade ediliyor.

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

Bu yıl 7 stadın inşaatı tamamlanacak!

Türkiye'de inşaatı biten ve yenilenen 32 stadın toplam kapasitesi 1 milyona yaklaştı. Hazır hale getirilen statlar futbol severleri ağırlamayı bekliyor. 

DASK’ın ödeme kapasitesi 24 milyar TL'ye ulaştı!

Teminata sahip konutl sayısının 9.5 milyona ulaştığını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "Kurumun bir depremdeki ödeme kapasitesi, bugün itibarıyla 24 milyar TL seviyelerine ulaştı" dedi...

DASK’ın hasar ödeme kapasitesi 20 milyar TL!

Çalışmalarıyla dünyaya örnek olan DASK'ın büyük bir depremde hasar ödeyebilme kapasitesi 20 milyar liraya ulaştı.

Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesi 25 bin 35'e çıkacak!

Göztepe'de yapımına devam eden Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesiyle ilgili müjde geldi. Stadının kapasitesi 20 bin 35'ten ayakta seyırcilerle 25 bin 35'e yükselebilecek. 

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

Sabiha Gökçen'de yeni pist ve terminal heyecanı!

Geçtiğimiz yıl 31,3 milyon yolcuya hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi, bu yıl 41 milyon, 2021’de ise 65 milyon yolcuya çıkacak.

Osmaniye'deki sığınmacıların konaklama ihtiyacı karşılanıyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,Osmaniye'deki Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde incelemelerde bulundu. Akdağ, barınma merkezindeki okulları gezdi.

bursanın konaklama kapasitesi artacak mı Haberi

bursanın konaklama kapasitesi artacak mı


Kentin muhteşem turizm potansiyelini kullanabilmek için Uludağ’ı yeniden şekillendirmek, yurtdışı fuarlarda tanıtım atağı, yeni trekking parkurları gibi bir dizi proje hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni Bursa logosu ile de Türkiye’deki şehirlere de markalaşma konusunda liderlik edeceklerini söyledi. 


Ulusal basınla Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen Karaloğlu, Türkiye’de 20- 30 kurumun logosunun aynı olduğunu farkederek Bursa logosunu farklılaştırmak istediklarini belirterek, 

“2013 yılının ağustos ayında Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği çatısı altında şehir mottosunu güçlendirme hedefiyle yola çıktık. Bu bir kurum logosu değil şehir logosu. Herkes kullanabilecek. Gelen logolar arasından seçenekler 9’a düşürüldü. Motto ve logo alternatifl erinden en yüksek oyu Uluşehir mottosu ve lale figürü aldı. Bursa’daki tüm kurumlar ve işletmeler...