20 / 07 / 2024

Büyük Londra Oteli

Büyük Londra Oteli

1910'lu yıllarda otel olarak işletilmeye başlanan Büyük Londra Oteli, 1967 yılında Hüzmeli ailesi tarafından satın alınan ve 1982 yılına kadar otel olarak kullanılan tarihi binanın restore çalışmalarına devam ediliyormuş.

Newsweek İstanbul'un en mükemmel 10 yerini belirledi!

ABD’nin saygın haber dergisi Newsweek bu haftaki sayısında seyahat etmek isteyenler için 10 kentte 10’ar “mükemmel” yer belirledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi araştırdı! İstanbul, Londra'dan daha pahalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırma kapsamında, Londra'daki market fiyatlarının İstanbul'dan daha ucuz olduğunu ortaya koyarak, Londra'daki alışveriş asgari ücretin yüzde 3'ünde denk gelirken, İstanbul'daki ise neredeyse beşte birini buluyor denildi.

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1936 yılında Moskova'da şehrin yeni açılmış dünyanın ise en büyük otelinin açılış töreni yapılmış.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Büyük Avanos Hotel 36.2 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Avanos İcra Dairesi, Nevşehir İli, Avanos İlçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan beş katlı Büyük Avanos Oteli'ni satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 36 milyon 242 bin 232 TL olarak belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Aydın Büyükşehir, otel ve 2 spor salonunu hastaneye dönüştürüyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında Zincirli Han Oteli’nin karantina hastanesine, 2 adet spor salonunu da sahra hastanesine dönüştürüleceğini açıkladı...

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Büyük Çankaya Oteli bir kez daha icradan satılıyor!

Yapımı yılan hikayesine dönen Gaziosmanpaşa'daki Büyük Çankaya Oteli, 3 sene aradan sonra bir kez daha icradan satılıyor.

Avrupa'nın en büyük Simit Sarayı Leicester’da açıldı!

Simit Sarayı, Avrupa'daki en büyük mağazasını dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Londra Leicester Meydanı’nda açtı.

Erzurum Büyükşehir'den 15 milyon TL'ye satılık otel!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Palandöken İlçesi Osmanbektaş Mahallesindeki oteli ihale ile satıyor. İhale 20 Mart'ta yapılacak..

Ankara'da Avrupa'nın en büyük outleti açılacak!

Yaptığı projelerle Ankara'da ilkleri gerçekleştiren BESA Grup temsilcileri bu kez Avrupa'nın en büyük outletini hayata geçirmek için gittikleri Paris, Milano ve Londra’dan güzel fikirlerle döndüler.

Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi!

Zac Goldsmith, "Bunun hakkını verebilmek için yorulmadan çalışacağım. Ulaşım ağımızda rekor bir yatırım gördük. Bu yatırımı devam ettirmemiz gerekli. Ancak Londra'nın karşılaştığı en büyük zorluk, konut krizi. " dedi.

Büyük Londra Oteli Haberi

Büyük Londra Oteli



Büyük Londra Oteli eski görünümüne kavuşuyor


   ESKİ İstanbul'un ''Pera'' olarak bilinen ünlü semtinde yıllarca hizmet vermiş, dönemine göre ''modern'' mimarisi, servisi, mutfağı ile kentin ''yaşam ve hareketi''ni salonlarında toplamış tarihi otellerden biri, ''eski görünümüne'' kavuşturulurken, diğeri kaderini belirleyecek kararı bekliyor.


   Tepebaşı'nın tarihi iki otelinden, Büyük Londra ile Bristol otellerinden söz ediyoruz. Yunan asıllı Mimar Manoussos tarafından, 19. yüzyıl sonlarının Batı mimarisinden esinlenerek yapılan iki kardeş otelden...


   O yıllarda Glavani ailesine ev olarak, yapılan, 1910'lu yıllarda Dadria ailesi tarafından satın alınarak otel işletilmeye başlanan Büyük Londra Oteli, 1967 yılında yeniden el değiştirerek Hüzmeli ailesi tarafından satın alınmıştı. Hüzmeli ailesi...